Šport > Nogomet
31 ogledov

Bo Oblak končal pravljico "lisjakov"?

jan oblak Profimedias
Danes bodo, vključno s preloženo tekmo v Dortmundu, na sporedu tri srečanja četrtfinala Lige prvakov. V akciji bo edini Slovenec, ki je ostal v elitnem tekmovanju.

Večina evropske nogometne javnosti bo najbolj podrobno spremljala obračun med münchenskim Bayernom in madridskim Realom. Velikana svetovnega nogometa sta se v evropskih tekmovanjih pomerila že 22-krat. 

Doslej je bil na medsebojnih tekmah uspešnejši Bayern, zabeležil je enajst zmag in devet porazov ob dveh remijih. Pred tremi leti sta se španska in nemška zasedba pomerili v polfinalu, takrat je bil na obeh tekmah uspešnejši Real.

Pri Bavarcih bo na tokratnem obračunu na Allianz Areni zaradi poškodbe manjkal branilec Mats Hummels, nekaj težav z zdravjem je imel tudi udarni napadalec Robert Lewandowski.

Pri Špancih iz istih razlogov ne bo dveh pomembnih članov zadnje vrste - Portugalca Pepeja in Francoza Raphaëla Varana.

Oblak ima dovolj finalnih porazov

Atlético Madrid z razpoloženim slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom bo skušal izločiti Leicester City.

Colchonerosi so po prvenstvenem remiju proti mestnemu tekmecu Realu (1:1) pretekli konec tedna optimistični, prav predstave Oblaka pa jim dajejo dodatno samozavest.

Atlético je Leicester City, ki je lani senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, dvakrat že izločil v evropskih tekmovanjih, leta 1997 v Pokalu Uefe in v sezoni 1961/62 v Pokalu pokalnih zmagovalcev.

Pri Špancih najbrž ne bosta zaigrala načeta Kévin Gameiro in Nicolás Gaitán, koleno muči Tiaga. Pri "lisjakih" v postavi ne bo Wesa Morgana, staknil je poškodbo hrbta.

Oblak sicer že ima obilo izkušenj iz pomembnih evropskih tekem. Lani se je s Colchonerosi prebil do finala Lige prvakov in po enajstmetrovkah klonil proti Realu, dve leti prej je z Benfico na enak način izgubil finale Lige Evropa proti Sevilli.

Čustvena tekma na Westfalenstadionu

Že pred tekmama v Münchnu oziroma Madridu bo, z začetkom ob 18.45, odigran dvoboj dortmundske Borussie in AS Monaca.

Kot najbrž veste, bi moralo biti srečanje na sporedu že v torek, a je eksplozija ob avtobusu nogometašev Borussie, v kateri jo je skupil Marc Bartra, spremenila načrte organizatorjev in Uefe.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.