Šport > Nogomet
38 ogledov

Bundesligaši izbrali svojega aduta

robert lewandowski EPA
Napadalec Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski je bil izbran za najboljšega nogometaša v minuli sezoni elitnega nemškega prvenstva.

Tako so se v glasovanju, ki ga je pripravila revija Kicker, odločili njegovi soigralci v bundesligi, ki so Poljaku namenili največ svojih glasov.

Četrtina vseh, ki so sodelovali v anketi Kickerja, je svoj glas v glasovanju za najboljšega igralca lige oddalo prav kapetanu poljske reprezentance. Na drugem mestu je pristal vezist Leipziga Naby Keita (15,7 odstotka), šele na tretjem mestu pa najboljši strelec lige Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussie Dortmunda (10,5 odstotka glasov), čeprav je v minuli sezoni zabil 31 golov, enega več od Lewandowskega. V glasovanju je sodelovalo 248 profesionalnih igralcev.

Bayern je pobral tudi prvo mesto za najboljšega vratarja, saj so igralci bundeslige največ glasov podelili Manuelu Neuerju, kar 32,7 odstotka glasov. Za najboljšega trenerja nemškega lige pa je bil s skoraj absolutno podporo izglasovan trener Hoffenheima Julian Nagelsmann.

Naslov vzhajajočega zvezdnika, najbolj perspektivnega igralca, je pripadel Dortmundovemu Ousmaneju Dembeleju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.