Šport > Nogomet
160 ogledov

"Če jim Premier liga ne bo dala medalje, bodo dobili mojo"

jurgen klopp Epa
Jürgen Klopp je z nesebično potezo samo še okrepil svoj kultni status med navijači angleškega prvaka.

Jürgen Klopp, trener predčasno okronanega angleškega prvaka, saj ima njegov Liverpool neulovljivo prednost pred Manchester Cityjem, je Premier ligo pozval k spremembi pravila glede prejemnikov medalj.

Po pravilih elitne angleške lige mora nogometaš, če želi prejeti medaljo, odigrati najmanj pet prvenstvenih tekem sezone, v kateri je njegova ekipa osvojila naslov prvaka.

Pravilo je v veljavi od sezone 2012/2013, pred tem je bilo minimalno število tekem deset.

Nedavna žrtev tega pravila je bil hrvaški nogometaš Andreja Kramarić, ki nima medalje za naslov Leicester Cityja v sezoni 2016, ker je odigral premalo tekem.

Zmagovalna ekipa prejme 40 medalj, ki jih lahko porazdeli po svojih željah, dokler medaljo prejmejo vsi nogometaš z vsaj petimi nastopi. V kadru novopečenega angleškega prvaka kriteriju ustreza 21 igralcev, medtem ko so denimo Neco Williams, Curtis Jones in  Harvey Elliot odigrali premalo tekem.

"Mislim, da bi morali dobro razmisliti o tem pravilu in ga spremeniti tako, da medaljo dobi vsak, ki odigra vsaj eno tekmo. Kdor igra, si zasluži medaljo. Ne vem, kdo se je domisli tega, a pravilo ni dobro. Ljudje ne razumejo pomena celotne ekipe za osvojitev prvenstva. Vsakdo bi si zaslužil medaljo, tudi če ni odigral nobene tekme," se je pritožil kultni Klopp.

"Vsi fantje bodo dobili medaljo, tudi če jo bom moral priskrbeti sam. Lahko dobijo mojo. Kdor si zasluži medaljo, jo bo dobil. Če ne od Premier League, pa do mene," je obljubil nemški strateg.

V zgodovini angleškega prvenstva je kar nekaj nogometašev ostalo bred medalje, čeprav so bili člani zmagovite ekipe. Spodaj je seznam desetih najodmevnejših.

Andrej Kramarić (Leicester City)
Scott Parker (Chelsea)
Gabriel Obertan (Manchester United)
Carlton Cole (Chelsea)
Carlo Cudicini (Chelsea)
Jose Bosingwa (Chelsea)
Ben Foster (Manchester United)
Nathan Ake (Chelsea)
Federico Macheda (Manchester United)
Mohamed Salah (Chelsea)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.