Šport > Nogomet
40 ogledov

"Čeferin je pošten, a tudi zelo škrt"

aleksander čeferin EPA
Legendarni Branko Oblak je bil znova brez dlake na jeziku.

Z izvolitvijo Aleksandra Čeferina za predsednika Uefe se je zanimanje za dosedanjega predsednika NZS in slovenski nogomet znatno povečalo. V poplavi izjav in menj o Čeferinu so svoje za hrvaški Večernji list dodali še Dejan Stefanović, Branko Oblak in Zlatko Zahović.

"S Čeferinom sva med nejgovo kampanjo 'podpisala premirje' in ne želim več v javnosti prati umazanega perila. Reči, ki mu jih zamerim, bova rešila medsebojno, sestanek je že dogovorjen. Pozdravljam njegovo imenovanje za predsednika Uefe, pričakujem pa, da bo začel reševati težave, ki se pojavljajo v vzhodnoevropskih državah," je dejal predsednika slovenskega nogometnega sindikata Stefanović, ki je v preteklosti zdaj že nekdanjemu predsedniku NZS očital nepravilnosti pri njegovem delu.

Oblak: Ponujal mi je mesto selektorja

"Čeferin je načelen človek, pošten in zelo škrt," pa je dejal Oblak. "Ponujal mi je mesto selektorja reprezentance, vendar je bila ponudba zelo slaba. Nisem jo sprejel. A mu ne zamerim, Čeferin je pač takšen. Če bi bila ob njem Messi ali Ronaldo, bi še vedno moral biti glavni. Ne j... žive sile, kot odvetnik je zagovarjal največje lopove v Sloveniji in redno dobival primere."

"Za malo Slovenijo je njegova izvolitev velika reč. Čeferin bo napravil red v evropskem nogometu. Drugo vprašanje je, kako dolgo bo vzdržal na tem mestu," je še dejal Oblak, ki nekdanjemu predsedniku slovenske nogometne zveze očita predvsem dejstvo, da je na klopi reprezentance zadržal Srečka Katanca.

"Sodelovanja ne bi smel podaljšati. Selektorji ne dobivajo nove priložnosti, če so neuspešni in se ne uspejo uvrstiti na velika tekmovanja. To velja tudi za Katanca, ki je s Slovenijo res že imel velike uspehe. A ti so že v preteklosti. Ko so še igrali nogometaši z izkušnjami iz jugoslovanske lige," pravi Oblak.

Rivalstvo je le del folklore

Tudi direktor Maribora Zlatko Zahović je zadovoljen z uspehom Čeferina. "V Sloveniji smo ponosni nanj. Njegovo imenovanje je velika stvar za naš nogomet in našo državo," je dejal Zahović in kot največji Čeferinov dosežek izpostavil: "Imamo dobro, stabilno ligo, ki je v njegovem mandatu dobila kredibilnost."

Kaj pa rivalstvo med Mariborom in Ljubljano ter s tem morda tudi na relaciji Zahović - Čeferin? "To rivalstvo je pravzaprav le folklora. Obstaja samo znotraj Slovenije, a ko smo zunaj države, smo vsi eno," pravi Zahović.

 
Komentarjev 9
  • dd 11:40 19.september 2016.

    Kaj Čeferin ni več odvetnik? Nima več svoje odvetniške pisarne?

  • Avatar Leon
    Leon 11:11 18.september 2016.

    Ob prebiranju in gledanju vsega okoli izvolitve Čeferina se pokaže pravi obraz posameznikov ! Toliko slinjenja ,leporečja ,politikanstva in fotografiranja ..............bljag Slovenceljni ! To je SL-OVCE-nija !

  • francl12 09:33 18.september 2016.

    POŠTEN???? Otem je možno precej razpravljati!!! DEJSTVO PA JE DA POŠTEN VSEKAKOR NI!!!