Šport > Nogomet
595 ogledov

Čeferin podprl predlog za revolucionarno spremembo

Aleksander Čeferin Profimedias
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je naklonjen predlogu, ki bi močno vplival na prodajo in nakupe igralcev.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je podprl predlog angleške Premier League, da bi se prestopni rok na Otoku končal preden klubi začnejo s tekmovanjem, poroča agencija AFP. Tudi letos se je prestopni rok končal 31. avgusta, ko so klubi že odigrali tri prvenstvene kroge.

"Sam mislim, da ni dobro, da nogometaš igra za en klub, ko se liga začne, in nato za drugega, ko se konča prestopni rok. S tem se pojavlja velika negotovost. S tega vidika lahko rečem, da je poletni prestopni rok predolg in da bi podprl krajšega." - Aleksander Čeferin

Odgovorni v klubih bodo o spremembi datuma prestopnega roka glasovali že ta teden. Zadeva pa je lahko zanimiva tudi za druge lige, če se bo za ta korak odločila najbogatejša liga na svetu, v kateri so se klubi samo letos poleti okrepili za več kot 1,5 milijarde evrov.

S spremembo bi Premier League izšla iz okvira Mednarodne nogometne zveze, ki je določila prestopne roke. V elektronski pošti za časnik Times pa je Čeferin podprl zamisel. "Zavedam se diskusij o spremembi prestopnega roka v Evropi in zadevo pozorno spremljamo. Sam mislim, da ni dobro, da nogometaš igra za en klub, ko se liga začne, in nato za drugega, ko se konča prestopni rok. S tem se pojavlja velika negotovost. S tega vidika lahko rečem, da je poletni prestopni rok predolg in da bi podprl krajšega."

Podporniki ideje so prepričani, da bodo dobili potrebnih 14 glasov podpore za spremembo. "Naši člani poudarjajo, da si želijo stabilnost v smislu oblikovanja ekipe že od začetka sezone," pa meni izvršni vodja lige Shaun Harvey, ki dodaja, da se je s klubi nujno poenotiti o prestopnem roku, da bi se izognili nepotrebnim posledicam za tekmovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.