Šport > Nogomet
58 ogledov

Celotna francoska ekipa v London, kjer jih bodo Angleži sprejeli z marseljezo

Pariz, streljanje EPA
Francoska nogometna zveza se je že en dan po grozljivih terorističnih napadih v Parizu odločila, da ne bo odpovedala prijateljske nogometne tekme z Anglijo. Angleži jim bodo pripravili čustveno dobrodošlico.

Francosko nogometno reprezentanco so teroristični napadi v Parizu pretresli, a želijo poslati znak teroristom - "Ne boste nas prestrašili!". Zato se je francoska nogometna zveza tudi odločila, da kljub odkritjem, da je bil eden napadalcev namenjen v Stade de France, kjer sta prijateljsko nogometno tekmo igrali Francija in Nemčija, in ga je na vhodu ustavil varnostnik, ne bodo odpovedali prijateljske tekme z Anglijo v sredo.

Angleška nogometna zveza (FA) je Francozom zagotovila, da ni posebnega tveganja, a vseeno povišala varnostne ukrepe. Obiskovalce je prosila, da v stadion pridejo nekoliko prej, saj jih bodo vse natančno preiskali.

"Solidarni smo s francoskim narodom in skupno bomo pokazali teroristom, da ne bodo zmagali in da jih bomo premagali," je o odločitvi za izvedbo tekme povedala britanska notranja ministrica Theresa May.

"Liberté, Egalité, Fraternité"

Stade de France, Francija:Nemčija, napadi v Parizu | Avtor: EPA EPA

Angleški igralci so FA nagovorili, da bi želeli na poseben način pokazati svojo solidarnost s francoskimi igralci. Devet igralcev francoske reprezentance igra za angleške klube, nadaljnji štirje pa so že nastopali v angleški prvi ligi.

Zato so se odgovorni odločili, da bodo francosko geslo "Liberté, Egalité, Fraternité" prikazali na zaslonih pred londonskim stadionom, loki slovitega Wembleya pa bodo osvetlili v rdeči, beli in modri barvi.

Na pobudo angleških navijačev pa bodo med igranjem francoske himne na zaslonih na stadionu kazali besedilo Marseljeze, tako bodo lahko vsi angleški navijači in igralci skupno s Francozi zapeli himno.

V London celotna francoska ekipa

Vsi francoski igralci reprezentance so se v nedeljo odločili za nastop na tekmi v Londonu. Z ekipo se bosta v Anglijo odpravila tudi vezni igralec Lassana Diarra, ki je v napadih izgubil sestrično Asto Daikité, in napadalec Antoine Griezman, ki je takoj po napadih objavil, da je njegova sestra preživela pokol v nočnem klubu Bataclan.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.