Šport > Nogomet
165 ogledov

Chelsea plačal 40 milijonov funtov

Tiemoue Bakayoko EPA
Potem ko se je nogometni prestopni vrtiljak v Evropi v zadnjih dneh dodobra zavrtel, so tudi v soboto poskrbeli za odmeven in finančno zajeten prestop.

Francoz Tiemoue Bakayoko bo Monaco zamenjal za London, kjer bo naslednjih pet sezon igral za Chelsea. Prestop je po podatkih britanskih medijev vreden skoraj 40 milijonov funtov (45,7 milijona evrov). V zadnji sezoni je 22-letni vezist Monacu pomagal na poti do naslova francoskega prvaka, zdaj se bo pridružil modrim v Londonu.

"Vesel sem, da sem se pridružil tako veliki ekipi. Odraščal sem ob gledanju tekem Chelseaja, tako da je podpis pogodbe zame čisto logičen. Gre za nogometno ljubezen iz otroških let," je novim delodajalcem polaskal Francoz. Prav na začetku sezone sicer Londončani nanj še ne bodo mogli računati, saj trenutno Bakayoko še okreva po manjši operaciji kolena po koncu sezone 2016/17.

Sklenitev pogodbe z obetavnim vezistom je olajšanje za trenerja Chelseaja Antonia Conteja, potem ko je v začetku tedna ostal brez napadalca Romeluja Lukakuja, ki ga je za 75 milijonov funtov "speljal" Manchester United. Rdeči vragi naj bi bili po poročanju britanskih medijev zelo resno v igri tudi za prestop Bakayoka, s so jih v Londonu prehiteli.

Bakayoko je tretja okrepitev Chelseaja pred novo sezono. Pred njim sta v London prišla vratar Willy Caballero in nemški branilec Antonio Rüdiger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.