Šport > Nogomet
1209 ogledov

Ronaldo o utaji davkov: "Le sledil kriterijem, ki jih davčni inšpektorji ne marajo"

Cristiano Ronaldo proces utaja davkov Iñaki Torres EPA Ronaldovo izjavo je po obravnavi podal njegov predstavnik za javnost Iñaki Torres.
Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je bil danes na sodišču v Madridu zaradi suma utaje davkov.

Svetovni nogometaš leta Cristiano Ronaldo, član madridskega Reala, je bil na sodišču uro in pol, a se nato skozi zadnji vhod izmuznil približno 200 novinarjem iz 20 držav, ki so čakali na njegovo izjavo. Pozneje pa je zanikal očitke v sporočilu za javnost.

Cristiano Ronaldo z družino na počitnicah Presenečenje Šport Policisti preiskali Ronaldovo jahto

Ronalda obtožujejo, da je španske davčne oblasti odškodoval za 14,7 milijona evrov, in sicer pri poslih, povezanih s trženjem njegove podobe med letoma 2011 in 2014. Portugalec je medijem obljubil izjavo, a se nato izognil medijem, njegov predstavnik za stike z javnostmi Iñaki Torres pa je razočarani sedmi sili le pojasnil: "Ne, ni si premislil. To je bila vedno alternativa."

Sodeč po mnenju Ronaldovih odvetnikov njihov klient "ni kršil nobenih zakonov, le sledil je kriterijem, ki jih davčni inšpektorji ne marajo". Tožilci pa pravijo, da je Ronaldo uporabil tri "navidezna podjetja" za prikrivanje prihodkov.

"Nikoli nisem ničesar skrival. Niti nisem nikoli želel česarkoli utajiti. Vedno sem izpolnil davčne napovedi in plačeval davke. Menim, da moramo vsi plačevati davke glede na dohodek. Tisti, ki me poznajo, vedo, kaj sem zahteval od svojih svetovalcev: da naj bo vse pravočasno in pravilno plačano, saj nočem nobenih težav," je 32-letni Ronaldo sporočil v sporočilu za javnost, ki ga je posredovala Ronaldova športna agencija Gestifute.

Cristiano Ronaldo proces utaja davkov sodišče | Avtor: EPA Cristiano Ronaldo se je ob prihodu in odhodu s sodišča izognil sedmi sili. EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.