Šport > Nogomet
518 ogledov

Derbi: Pet rdečih kartonov in nora reakcija navijača

Bešiktaš Epa
Veliki turški derbi je poskrbel za veliko hude krvi. Tudi med navijači.

Sobotni mestni derbi v Istanbulu med Fenerbahčejem in Bešiktašem so zaznamovali številne izključitve in podeljeni kartoni. Glavni nogometni sodnik na tekmi je pokazal kar pet rdečih in 12 rumenih kartonov, na tekmi pa so izvedli tudi dve enajstmetrovki. Vroči derbi je dobila ekipa Fenerbahčeja, ki je z 2:1 premagala Bešiktaš.

Kar pet nogometašev je bilo izključenih s tekme, potem ko jim je delivec pravice pokazal rdeči karton zaradi grobe igre ali ugovarjanja sodniškim odločitvam. Ob koncu je tako na terenu igralo devet nogometašev Fenerbahčeja proti osmim nogometašem Bešiktaša.

Naslednji veliki turški derbi bo 22. oktobra, ko se bo Fenerbahče pomeril z Galatasarayem.

Kljub sedemnajstim podeljenim kartonom pa turški derbi še vedno ni podrl rekorda. Tega drži tekma pete lige argentinskega prvenstva, ki je bila marca 2011, ko je sodnik Damian Rubino pokazal rekordnih 36 rdečih kartonov, kaznoval je torej vse igralce, skupaj z rezervisti s klopi, ter trenerje in člane strokovnih štabov moštev Claypole in Victoriano Arenas.

Kljub zmagi Fenerbahčeja, se večer za nekatere od njihovih navijačev ni končal najbolj prijetno. Konec prenosa so si morali ogledati nekje drugje:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.