Šport > Nogomet
68 ogledov

Desetletnici nakazali dva milijona evrov

sepp blatter EPA
Pri nemškem Bildu bodo objavili poročilo, ki je že v preteklosti zamajalo ugled Mednarodne nogometne zveze.

Pri Bildu bodo objavili poročilo ameriškega odvetnika Michaela Garcie, ki na 403 straneh govori o korupciji pri dodeljevanju nogometnih svetovnih prvenstev 2018 in 2022. Gre za razširjeno poročilo tistega, ki je bilo objavljeno leta 2014, zaradi vsiljene skrajšane različice pa se je Garcia odločil protestno zapustiti Fifo. Z izdanim 'povzetkom' se namreč ni strinjal.

Bild med drugim trdi, da ima v rokah podatke tudi o tem, da je desetletna hči enega izmed uslužbencev Fife na svoj račun prejela nakazilo v višini dva milijona evrov, trije izmed članov izžvršnega odbora Fife pa so na zabavo v Rio de Janeiro, to se je zgodilo pred glasovanjem o prireditelju mundiala, odleteli v privatnem letalu katarske nogometne zveze. 

Akademija Aspire, gre za zelo vplivno športno ustanovo v Katarju, je obtožena manipuliranja s člani Fife, so zapisali pri Bildu.

Francoski in švicarski preiskovalci sicer že preiskujejo, kako je Katar dobil organizacijo SP 2022, kot ena izmed prič pa je bil že zaslišan tudi nekdanji dolgoletni predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.