Šport > Nogomet
24 ogledov

Dokumenti prispeli 28 minut prepozno

david de gea EPA
Manchester United in Real Madrid sta se dogovorila za prestop Davida de Gee, vendar so dokumenti za selitev španskega reprezentanta prepozno prispeli na svoj cilj.

Selitev vratarja Manchester Uniteda Davida de Gee k madridskemu Realu je bila ena bolj pričakovanih novic ob koncu nogometnega poletnega prestopnega roka. A lahko se zgodi, da predvidoma 30 milijonov evrov vredna selitev ne bo uresničena, ker sta kluba zamudila zadnji rok za oddajo dokumentov.

Poletni prestopni rok se je iztekel v ponedeljek, 31. avgusta, točno opolnoči. Španski in britanski mediji poročajo, da prestop po izteku roka (00:28) ni bil zabeležen kot uraden v podatkih španske nogometne zveze, kar bi lahko pomenilo, da de Gea ne bo mogel igrati za Real.

V Madridu so bili sicer pripravljeni plačati 30 milijonov evrov za vratarja in tako končati sago o prestopu, ki se je vlekla že nekaj časa. Kostariški vratar Keylor Navas pa naj bi v tem projektu odpotoval v obratni smeri k Unitedu.

Za zdaj ni natančnih poročil o dogajanju, a videti je, da sta kluba zamudila zadnji rok za izpolnitev dokumentov, ki se je v Španiji iztekel opolnoči. Nekateri španski mediji sicer poročajo, da bodo pri Realu skušali dokazati, da je bila vsa dokumentacija pripravljena že pred iztekom roka. Če se bo izkazalo, da prestop ni mogoč, bo moral De Gea na selitev počakati na naslednji prestopni rok.

Ker ima v Unitedu le še enoletno pogodbo, bi lahko ob naslednjem poskusu prestopa že bil prost igralec. De Gea sicer v novi sezoni ni igral še nobene tekme za svoj (dosedanji) klub z Old Trafforda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.