Šport > Nogomet
188 ogledov

Država, ki je nastopila tudi na SP, suspendirana iz vseh tekmovanj

Nogometna reprezentanca Trinidada in Tobaga Epa
Fifa je suspendirala Trinidad in Tobago.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je v četrtek za nedoločen čas suspendirala srednjeameriškega predstavnika Trinidad in Tobago oziroma tamkajšnjo zvezo zaradi "hudih kršitev statuta Fife", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fifa je sporočila, da karibska otoška država ne bo smela tekmovati pod njenim okriljem, dokler ne bo priznala legitimnosti odbora, ki ga je ustanovila Fifa za pomoč pri vodenju nogometne zveze Trinidada in Tobaga (Tifa).

"Prekinitev je spodbudilo nekdanje vodstvo zveze, ki je vložilo tožbo na lokalnem sodišču v Trinidadu in Tobagu, da bi izpodbilo odločitev sveta Fife o imenovanju odbora za normalizacijo razmer pri Tifi," so še sporočili iz krovne nogometne organizacije.

Odbor je bil vzpostavljen, potem ko so maja letos švicarski tožilci začeli novo preiskavo v nizu obtožb, ki vključujejo dolgoletnega uradnika Fife Jacka Warnerja s Trinidada in Tobaga.

Nekdanji podpredsednik Fife, ki je prejel dosmrtno prepoved ukvarjanja z nogometom, se bori proti izročitvi ZDA zaradi obtožb korupcije, izsiljevanja ter zarot kot del globalne preiskave v delovanje krovnega organa nogometa.

Nogometna reprezentanca Trinidada in Tobaga | Avtor: Epa Epa

Nogometna reprezentanca Trinidada in Tobaga sicer trenutno zaseda 104. mesto na Fifini lestvici, največji uspeh pa je doživela leta 2006, ko se je prebila celo na Svetovno prvenstvo. Je najmanjša država, ki se je kdaj prebila na to elitno tekmovanje, do leta 2018 pa je veljala tudi za državo z najmanjšim številom prebivalcev, ki je kdajkoli zaigrala na mundialu, a jo je nato prehitela Islandija. Leta 2001 je celo zasedala 25. mesto na Fifini lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.