Šport > Nogomet
170 ogledov

Elita v napad na Real, Maribor s svojo računico

lovorika Lige prvakov pokal
V torek se s prvimi tekmami začenja Liga prvakov za sezono 2017/18. Naslov branijo pri madridskem Realu, tretjič v zgodovini je v elitnem klubskem nogometnem tekmovanju tudi slovenski Maribor.

S prvimi tekmami skupinskega dela se v torek začenja najmočnejše nogometno klubsko tekmovanje na svetu, kot je v navadi bodo dvoboji na sporedu ob 20.45, med drugimi ga začenjata tudi Barcelona in finalist zadnje sezone Juventus. Pred male zaslone bodo sedli tudi navijači Manchester Uniteda, ta se bo meril z Baslom, pa Bayerna Münchna, h katerim prihaja Anderlecht Roberta Berića. Jan Oblak bo z madridskim Atléticom gostoval pri AS Romi.

javier tebas Ostra kritika Šport "PSG in Neymarja smo ujeli pri uriniranju v bazen"

Ligo prvakov so tudi letos zaznamovali številni prestopi nekaterih zvezdnikov, ti so poskrbeli za še višje zneske kot v preteklosti. Neymar in Kylian Mbappé sta okrepila očitno nesramno bogati PSG, ki bo letos na krilih teh dveh mojstrov nogometne žoge skušal s prestola vreči madridski Real.

Kar 222 milijonov evrov za Neymarja, ki je prišel iz Barcelone in še 180 milijonov za 18-letnega Mbappéja iz AS Monaca so zneski, katerim pravijo kar "finančni doping". Če bosta zvezdniški okrepitvi dovolj za dobre predstave pariškega moštva ni znano, vsekakor pa delajo klubi precej na tem, da bi omilili špansko prevlado v tem tekmovanju. Real je pokal osvojil trikrat v zadnjih štirih letih, ko je bila enkrat uspešna tudi Barcelona.

A grožnje španskim klubom ne predstavlja zgolj PSG, saj so na veliko sceno znova stopile ekipe iz Premier League, Angleži v letošnje tekmovanje peljejo kar pet klubov. Prvič jih bo toliko v skupinskem delu. PSG sicer v prvem krogu gostuje pri škotskem Celticu.

Lahek uvod za branilce naslova

Aktualni prvaki, madridski Real, bodo v letošnjo sezono vstopili v sredo, ko bodo obrambo naslova začeli doma proti ekipi APOEL iz Nikozije, isti dan prva tekma čaka tudi povratnike v elitno tekmovanje, nogometaše Maribora, ki se bodo doma v Ljudskem vrtu najprej merili z moskovskim Spartakom.

V ligi najboljših so ob Mariborčanih letos še trije Slovenci. Ob Janu Oblaku še Kevin Kampl, ki je nedavno prestopil v RB Leipzig, in Robert Berić, ki se je preselil v Anderlecht. Lizbonski Sporting, kjer je nazadnje branil Ažbe Jug, ki pa je zdaj prosti igralec, v prvem kolu gostuje pri pirejskem Olympiakosu.

NK Maribor Liga prvakov Šport Zaradi vstopnic v Mariboru tekla tudi kri

Liga prvakov (skupinski del), 1. kolo:

SKUPINA A (torek ob 20.45):
Manchester United - Basel
Benfica - CSKA Moskva

SKUPINA B (torek ob 20.45):
Bayern München - Anderlecht
Celtic - Paris SG

SKUPINA C (torek ob 20.45):
AS Roma - Atlético Madrid
Chelsea - Qarabağ

SKUPINA D (torek ob 20.45):
Barcelona - Juventus
Olympiacos Pirej - Sporting Lizbona

SKUPINA E (sreda ob 20.45):
Maribor - Spartak Moskva
Liverpool - Sevilla

SKUPINA F (sreda ob 20.45):
Šahtar Doneck - Napoli
Feyenoord - Manchester City

SKUPINA G (sreda ob 20.45):
RB Leipzig - AS Monaco
Porto - Beşiktaş

SKUPINA H (sreda ob 20.45):
Tottenham - Borussia Dortmund
Real Madrid - APOEL Nikozija

Osvojeni naslovi evropskih prvakov:

12 - Real Madrid
7 - AC Milan
5 - Liverpool, Bayern München, Barcelona
4 - Ajax Amsterdam
3 - Manchester United, Inter
2 - Benfica, Nottingham Forest, Juventus, Porto
1 - Glasgow Celtic, Feyenoord, Aston Villa, Hamburger SV, Steaua, PSV Eindhoven, Chelsea, Crvena zvezda, Olympique Marseille, Borussia Dortmund

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.