Šport > Nogomet
83 ogledov

"Eno je realnost, drugo so želje"

NK Krško Saša Despot
Čeprav so Krškemu lani predvideli hiter izpad iz prve lige, so Posavci pod taktirko Tomaža Petroviča osvojili šesto mesto. V tokratno prvenstvo so Krčani vstopili z dvema remijema in težavami s sestavo kadra.

Tomaž Petrovič je pred začetkom sezone že odstopil z mesta glavnega trenerja Krškega, a se nato na prošnjo vodstva kluba le vrnil na klop posavskega kluba, ki ga je tudi kot prvi pripeljal med slovensko elito.

Za razliko od minule sezone, ko je Krško prvenstvo odprlo z dvema presenetljivima zmagama, so tokrat zeleno-beli tekmovanje odprli z dvema remijema. Glede na kader je dosežek znova kar presenetljiv. V prvem kolu so Krčani igrali 1:1 v Velenju, doma pa so z enakim rezultatom remizirali še z na papirju močnejšimi Domžalami.

"Rad bi čestital Domžalam za lep mednarodni uspeh, ki je nekako tudi uspeh celotnega slovenskega nogometa. Želim jim dobro predstavo na dvoboju z West Hamom. Kar se tiče tekme z nami Domžalčani niso bili na stoodstotni ravni, to pa je pravzaprav tudi razumljivo, saj imajo za seboj že nekaj težkih tekem, nazadnje eno pred le nekaj dnevi. Kar se tiče nas, smo dali maksimum glede na trenutne okoliščine, glede na kader, na število igralcev, ki jih imamo. Pohvale fantom za odnos, tudi publiki, ki se je spet zbrala v lepem številu in nam pomagala do te točke. Z njo smo zelo zadovoljni, nas pa še čaka zelo veliko dela," je po dvoboju z Domžalčani dejal Petrovič.

NK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ta krvavo potrebuje še nekaj nogometašev. "Upam na okrepitve, pojavljajo se številna imena, a smo v specifični situaciji, tako da še čakamo. Danes in v Velenju nismo imeli nikogar poškodovanega, a nas je bilo vseeno le 16. Pred sezono je odšlo 15 igralcev, od tega praktično celotna prva enajsterica. Nekaj se bo moralo zgoditi, a čas teče. Vsak trener bi rad imel celotno ekipo na voljo prvi dan priprav, da se lahko normalno pripraviš na sezono. Fantom, ki jih trenutno imamo, lahko le damo kapo dol za vse, kar kažejo vsaki dan. Zdaj pa je vprašanje, če bo prišel novi igralec, v kakšnem stanju bo, koliko časa bo potreboval, da se seznani z ekipo, da se z njo uigra ... To se lahko raztegne v tedne, celo mesece, naslednja tekma pa je že čez nekaj dni. Zadnja tekma je bila morda drugačna kot prejšnje z Domžalami, a trenutno dajemo tisto, kar lahko. Čestitke fantom, se pa zavedamo, da bomo morali igrati drugače kot smo odigrali drugi polčas. A eno je realnost, drugo so želje," je težaven položaj, vse se seveda vrti okoli omejenih finančnih zmogljivosti kluba, opisal Petrovič.

V ponedeljek bodo nogometaši Krškega gostovali v Stožicah pri Olimpiji, kjer so jo v zaključku minule sezone celo premagali z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.