Šport > Nogomet
41 ogledov

Epski zadetek ni bil regularen

lionel messi luis suarez EPA
Lionel Messi in Luis Suárez sta se na ligaški tekmi s Celto poigrala z vratarjem Sergiom Álvarezom. Mojstrovina je postala osrednja tema na družabnih omrežjih.

Najboljši nogometaš na svetu, Argentinec Lionel Messi, je znova v središču pozornosti. Tokrat zaradi nenavadne izvedbe najstrožje kazni; namesto da bi streljal na gol, je žogo na rahlo podal naprej, zadetek pa je namesto njega dosegel Luis Suárez. Barcelona je tekmo španskega prvenstva proti Celti na koncu dobila s 6:1.

Španski mediji poročajo o zgodovinskem zadetku oziroma mojstrovini in poklonu Johanu Cruyffu, najbolj znanemu nogometašu, ki je pred 34. leti izvedel podobno akcijo na tekmi nizozemskega prvenstva.

O zadetku poročajo na dolgo in široko, predstavljajo ga iz različnih zornih kotov, izbrskali pa so celo podatek, kdo si je izmislil tovrstno akcijo. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 1958 jo je prvi preizkusil belgijski nogometaš Rick Coppens.

Messi bi s tem zadetkom lahko postal prvi nogometaš, ki bi v španskem prvenstvu dosegel 300 golov, 299. je zabil v 28. minuti tekme proti Celti s prostega strela. Suárez je sicer z zgodovinskim zadetkom dosegel 'hat-trick', saj je bil pred tem natančen v 59. in 75. minuti. Urugvajec je s 23. goli tudi najboljši strelec španske lige.

Na lestvici ima Barcelona na prvem mestu s tekmo manj tri točke prednosti pred Atleticom iz Madrida in štiri pred Realom iz Madrida.

Mojstrovina nogometašev Barcelone je odmevala po družabnih omrežjih, kjer so nekateri uporabniki opozorili na to, da gol ni bil regularen, saj je Suárez stal v polkrogu na vrhu kazenskega prostora, kar je v nasprotju s pravili. Urugvajec pa ni bil edini, ki je prehitro stekel v kazenski prostor, podobno sta storila dva nogometaša Celte.

Pojavila so se celo namigovanja, da sta bila nogometaša Barcelone nespoštljiva do nasprotnika, kar je negiral trener Celte Eduardo Berizzo. ''Enajstmetrovko so izvedli na nekoliko drugačen način, to je vse. Nogometaši Barcelone so v napadu nenasitni. Igrali so tako kot vedno in bili so spoštljivi do nasprotnika. Zadetek boli bolj kot način, na katerega so ga dosegli,'' je pragmatično razmišljal Berizzo.

Komentarjev 1
  • Ejsi_Disi 15:57 15.februar 2016.

    Ali se lahko neuki novinar vsaj pozanima preden napiše bedastočo. Po pravilih Fife po sodnikovem žvižgu lahko vstopiš v polkrog, ne smeš pa prestopiti 16 metrski prostor. Tega lahko šele po udarcu igralca, ki izvaja enajstmetrovko.