Šport > Nogomet
25 ogledov

Evrogol Birse premalo za Auxerre

Cristiano Ronaldo gol zadetek strel zivi zid
1/26
Žurnal24 main
Real Madrid je zanesljivo premagal AC Milan z dvema goloma v dveh minutah (2:0). Valter Birsa je začel tekmo Auxerra pri Ajaxu in zabil iz prostega strela za 1:2, kar pa ni bilo dovolj niti za točko.

Hitri rafal med 13. in 14. minuto tekme proti AC Milanu je po hitrem postopku prinesel izjemno izhodišče Realu Madridu, ki se po golu Cristiana Ronalda in avtogolu Danieleja Bonere do konca tekme ni oziral nazaj.

Nov slovenski gol
v Ligi prvakov

Po zadetku Milenka Ačimovića, ko je na Stade De Francu leta 2005 v dresu Lilla zabil Manchestru Unitedu, je gol Valterja Birse prvi slovenski v Ligi prvakov. Prej so že zabijali Zlatko Zahovič (Porto, Olympiacos in Valencia), Ante Šimundža (Maribor) ...

Tekma je bila v Madridu prekinjena še preden se je dobro začela, saj je na igrišče pritekel eden izmed navijačev. Po intervenciji rediteljev se je tekma nadaljevala in Real je hitro prevzel pobudo na igrišču. V 13. minuti je Pato na robu kazenskega prostora zrušil Xabija Alonsa in pripravil idealno priložnost Cristianu Ronaldu, ki jo je Portugalec z veseljem izkoristil. Živi zid Milana se je razprl kot Rdeče morje nekoč Mojzesu in kraljevi klub je povedel. Takoj v naslednjem napadu je bila prednost še enkrat višja, ko je strel Mesuta Özila prek svojega vratarja preusmeril Bonera. Pravega odgovora Milana dolgo ni bilo, a Andrea Pirlo je iz prostega strela dodobra stresel prečko, Clarence Seedorf pa je z volejem streljal za las prek vrat.

Tudi menjave Milanu v nadaljevanju niso prinesle preobrata, Real pa je nizal lepe priložnosti. Gonzalo Higuaín bi z nekaj manj kot desetih metrov praktično moral zadeti z glavo, a je streljal naravnost v vratarja Amelio. Pepe je po prostem strelu Ronalda iz tal zgrešil prazna vrata, Rossoneri pa so nevarno zapretili šele v 80. minuti, ko Zlatanu Ibrahimoviću žoge ni uspelo preusmeriti v gol. To je bilo tudi vse, kar je uspelo prikazati Milanu, kj mu je moral v iskanju zadetka v zadnjih minutah pomagati celo Filippo Inzaghi.

Prvenec Valterja Birse v Ligi prvakov
Po tem, ko je moral Valter Birsa presedeti zadnjo tekmo Auxerra v francoski ligi, je na gostovanju pri Ajaxu dobil priložnost od začetka. Za njegovo moštvo se ni začelo dobro, saj je Demy de Zeeuw s fantastičnim golom že po nekaj minutah zabil za vodstvo, ki ga je nato še povišal Luis Suarez. Ob izključitvi Andreja Ooijerja je žogo za prosti strel na robu kazenskega prostora vzel prav Birsa in jo tudi fantastično izkoristil. Z mojstrskim golom v nebranjeni del mreže nizozemskega reprezentanta Maartena Stekelenburga je vrnil nekaj upanja gostom, ki pa so tekmo zaključili brez točk in brez izključenih Dennisa Oliecha in Jeana-Pascala Mignota.

Eduardo zabil ob povratku na Emirates
Lepa zgodba se je spisala tudi na tekmi med Arsenalom in Šahtarjem, kjer so domači topničarji zanesljivo vodili že s 5:0 po zadetkih Alexa Songa, Samirja Nasrija, Francesca Fabregasa, Jacka Wilsherja in Marouaneja Chamakha, a to je bil šele začetek. Prvič po prestopu k Ukrajincem je namreč zaigral tudi napadalec hrvaške reprezentance Eduardo da Silva in s klopi zabil za končnih 5:1. Izgledalo je, kot da bi gol zabil eden izmed topničarjev, saj so domači navijači navdušeno pozdravili svojega nekdanjega ljubljenca.

Modri tokrat niso zajokali
Londonski Chelsea se je s kapetanom Johnom Terryjem vrnil na zelenico, kjer so leta 2008 v solzah predali pokal Lige prvakov Manchestru Unitedu, a tokrat razlogov za jok ni bilo. Spartak Moskva ni bil dostojen nasprotnik za angleške prvake, ki so slavili z goli Jurija Žirkova in Nicolasa Anelkaja v prvem polčasu.

Oba gola sta bila lepa, toda "ekstra lep" je bil tisti Žirkova. Domači so slabo izbijali dolgo žogo, nekdanji nogometaš mestnih rivalov CSKA pa je s fantastičnim volejem izven kazenskega prostora zabil za vodstvo Angležev. Blizu povišanja vodstva je bil Chelsea v 38. minuti, ko je Anelka stekel na katastrofalno podajo vratarju, a mu je žoga v ključnem trenutku ušla. Brez napake pa je Anelka odigral že v enem izmed naslednjih napadov, ko je ušel branilcem po podaji Michaela Essiena, preigral branilca in z desnico zaključil za 2:0 tik pred polčasom.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina E
AS Roma : Basel 1:3 (1:2)
Borriello (22); Frei (11), Inkoom (44), Cabral (90)

Bayern München : CFR Cluj 3:2 (2:1)
Cadu (32/a.g.), Panin (37/a.g.), Gomez (77); Cadu (28), Culio (86)

Lestvica: 1. Bayern 9 točk, 2. Basel 3, 3. Cluj 3, 4. Roma 3.

Skupina F
Spartak Moskva : Chelsea 0:2 (0:2)
Žirkov (24), Anelka (43)

Olympique Marseille : Žilina 1:0 (0:0)
Diawara (49)

Lestvica: 1. Chelsea 9 točk, 2. Spartak 6, 3. Marseille 3, 4. Žilina 0.

Skupina G
Ajax Amsterdam : Auxerre 2:1 (2:0)
De Zeeuw (7), Suarez (41); Birsa (57)
RK: Ooijer (56/Ajax); Oliech (85), Mignot (90/oba Auxerre)
Birsa (Auxerre) je igral celo tekmo.

Real Madrid : AC Milan 2:0 (2:0)
Ronaldo (13), Bonera (14/a.g.)

Lestvica: 1. Real Madrid 9 točk, 2. AC Milan 4, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 0.

Skupina H
Braga : Partizan Beograd 2:0 (1:0)
Lima (35), Matheus (89)

Arsenal : Šahtar Doneck 5:1 (2:0)
Song (19), Nasri (42), Fabregas (60/11-m), Wilshere (66), Chamakh (69); Eduardo (82)

Lestvica: 1. Arsenal 9 točk, 2. Šahtar 6, 3. Braga 3, 4. Partizan 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.