Šport > Nogomet
586 ogledov

Fener padel v Skopju, Zvezda z upanjem, Hajduka čaka težko delo

Everton Hajduk HNK Hajduk/Facebook Hajduk je na gostovanju pri Evertonu izgubil z 2:0.
Odigrane so bile prve tekme play-offa za Ligo Evropa, aktivnih je bilo tudi veliko klubov s področja bivše Jugoslavije.

Splitski Hajduk je gostoval pri Evertonu in vpisal poraz (2:0), po katerem se bo tudi s pomočjo bučnega Poljuda težko vrnil v igro za napredovanje. Oba gola so Angleži dosegli v prvem delu: po pol ure igre je z glavo iz bližine zadel Michael Keane, tik pred odhodom na polčas je končni izid po podaji Wayna Rooneya postavil Idrissa Gueye.

nogomet Domžale-Olympique de Marsellie Nov podvig Šport Domžalčanov niso zlomili niti nekdanji evropski prvaki

Dinamo Zagreb je gostil albanski Skënderbeu in z golom v 95. minuti iztržil le remi (1:1). Gostje so povedli v 37. minuti z zadetkom Liridona Osmanaja, v drugem delu pa so Zagrebčani pritiskali za izenačenje. Po nekaj zapravljenih priložnostih je za Dinamo povsem ob koncu sodnikovega dodatka z glavo zabil Ángelo Henríquez.

Osijek, ki je na svoji poti v play-off izločil Luzern in PSV, je na domačem igrišču klonil proti dunajski Austrii (1:2). Slavonci so odlično začeli in po četrt ure povedli z golom Muzaferja Ejupija, pet minut zatem pa prek Borne Barišića zapravili še enajstmetrovko. Kazen je hitro sledila, saj je v 26. minuti po protinapadu izenačil Christoph Monschein, v drugem polčasu pa je končni izid z odlično izvedenim prostim strelom postavil Raphael Holzhauser.

Zvezda do aktivnega izida, remi Partizana

Krasnodar Crvena zvezda | Avtor: Profimedia Profimedia

Crvena zvezda je gostovala v Krasnodarju in prišla do poraza (3:2), ki ji zagotavlja lepe možnosti na povratnem srečanju. Rusi so bili v prvem delu boljši, v 20. minuti jih je v vodstvo popeljal Ivan Ignatjev. Takoj po začetku drugega dela so domačini podvojili prednost, po predložku z leve je z volejem zadel Viktor Claesson. Zvezda je znižala v 57. minuti, z 20 metrov je natančno meril Slavoljub Srnić. Sredi nadaljevanja so domači (vmes so jih razveljavili povsem regularen zadetek) povedli s 3:1, po kotu je dobro reagiral Sergej Petrov. Le nekaj trenutkov kasneje je Aleksandar Pešić postavil končni izid, ko je zatresel mrežo iz bližine.

Boegrajski Partizan je pred praznimi tribunami (vzrok je kazen Uefe) pričakal madžarski Videoton in po precej umirjeni tekmi vpisal remi (0:0). Moštvo nekdanjega trenerja Partizana in Olimpije Marka Nikolića bo imelo na domačem terenu tako priložnost za uvrstitev v skupinski del tekmovanja. 

Nov skalp za Vardar, Milan premočan za Shkëndijo

Vardar Skopje | Avtor: EPA Vardar Skopje. EPA

Vardar je v Skopju gostil Fenerbahçe in si priigral odlično izhodišče za povratni obračun v Carigradu (2:0). Makedonci so povedli v 20. minuti prek iznajdljivega Tigrana Barseghyana, nato pa preživeli nekaj priložnosti gostov, dvakrat se je izkazal "otrok Mure" v njihovih vratih - Filip Gačevski. V drugem polčasu dolgo ni bilo razburjenja, v 90. minuti pa je drugi rumeni karton prejel kapetan domačih Boban Grnčarov. To Vardarja ni ustavilo in le dve minuti kasneje je po predložku z desne Mehmet Topal žogo preusmeril v lastno mrežo za končnih 2:0. Pred zadnjim žvižgom je bil pri gostih izključen Josef de Souza zaradi divje reakcije po prekršku nad njim.

AC Milan je gostil Shkëndijo, moštvo iz Tetova (čeprav gre za ekipo iz Makedonije jo sestavljajo večinoma igralci albanskega rodu) pa je na San Siru doživelo visok poraz (6:0). Italijani so po tri gole dosegli v vsakem polčasu - po dvakrat sta zabila Riccardo Montolivo in André Silva, po enkrat pa Fabio Borini in Luca Antonelli.

Liga Evropa, 4. predkrog (prve tekme):

Domžale - Marseille 1:1 (1:0)
Vetrih 12.; Sanson 63.

Dinamo Zagreb - Skënderbeu 1:1 (0:1)
Henríquez 95.; Latifi 37.

Everton - Hajduk Split 2:0 (2:0)
Keane 30., Gueye 44.

Osijek - Austria Dunaj 1:2 (1:1)
Ejupi 15.; Monschein 26., Holzhauser 60.

Krasnodar - Crvena zvezda 3:2 (1:0)
Ignatjev 20., Claesson 46., Petrov 66.; Srnić 57., Pešić 71.

Partizan - Videoton 0:0 (0:0)

Vardar Skopje - Fenerbahçe 2:0 (1:0)
Barseghyan 20., Topal 92./ag
RK: Grnčarov (Vardar) 90.; Souza (Fener) 93.

AC Milan - Shkëndija 6:0 (3:0)
Silva 13., 28., Montolivo 25., 85., Borini 67., Antonelli 69.

Apollon Limassol - Midtjylland 3:2 (1:1)
BATE Borisov - Oleksandriya 1:1 (1:1)
Hafnarfjörður - Braga 1:2 (1:0)
PAOK Solun - Östersunds 3:1 (1:1)
Viktoria Plzeň - AEK Larnaca 3:1 (2:1)
Altach - Maccabi Tel-Aviv 0:1 (0:0)
Ludogorec - Sūduva 2:0 (0:0)
Panathinaikos - Athletic Bilbao 2:3 (1:0)
Ajax - Rosenborg 0:1 (0:0)
Club Brugge - AEK Atene 0:0 (0:0)
Viitorul Constanta - Salzburg 1:3 (1:3)
Legia Varšava - Šerif Tiraspol 1:1 (0:0)
Marítimo - Dinamo Kijev 0:0 (0:0)
Utrecht - Zenit St. Peterburg 1:0 (0:0)

Povratne tekme bodo na sporedu 24. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.