Šport > Nogomet
30 ogledov

Ferguson: Man Utd je lahko angleški prvak

sir alex ferguson EPA
Nekdanji strateg Manchester Uniteda Alex Ferguson, ki se je lani po 26 letih umaknil z mesta trenerja,, je prepričan, da v igri za naslov angleškega prvaka ostaja šest ekip.

Sir Alex Ferguson, najuspešnejši britanski trener vseh časov, še vedno verjame, da se lahko Manchester United vmeša v boj za naslov angleškega prvaka. ''United lahko naredi prav vse. Njihova filozofija in zgodovina sta izjemni. Vedno jim bo šlo dobro,'' je dejal Ferguson, ki svoj nekdanji klub zdaj spremlja v vlogi navijača.

''Ekipo lahko spremljam, kadarkoli želim in res uživam v tem. Na tekme prihajam kot navijač in namesto da bi trpel z ekipo, trpim in uživam z navijači. Rad gledam njihove tekme,'' je dodal škotski strateg, ki so mu nekateri očitali, da s svojo prisotnostjo na Old Traffordu onemogoča, da bi se David Moyes vzpostavil kot vpliven in samostojen trener. Aktualni trener Manchester Uniteda je sicer takšne navedbe vehementno zanikal.

Šest ekip v igri za naslov, favorit Manchester City

Vrh premierligaške lestvice z 51 točkami zaseda Arsenal, sledita pa Manchester City (50) in Chelsea (49). Ferguson največ možnost za končno lovoriko pripisuje nekdanjemu mestnemu rivalu. ''Letos prvič kaže, da se bo za naslov potegovalo pet, šest ekip. V Premier League je zelo težko zmagati. Mislim, da je angleški nogomet najbolj pošten in upoštevajoč konkurenco je to najtežja liga na svetu. Izgubiš lahko proti komurkoli. Moram reči, da Manchester City igra zelo dobro, o tem ni nobenega dvoma, vendar imajo vse ekipe pri vrhu lepe možnosti. Vsi pravijo, da Arsenal ne bo zdržal, a še vedno je na vrhu. Tu so še Chelsea, Everton, Tottenham,'' je povedal Ferguson in še enkrat spomnil na rdeče vrage. ''United je v drugem delu sezone vedno dober. Angleška liga je fantastična in na to moramo biti ponosni,'' je zaključil 72-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.