Šport > Nogomet
50 ogledov

Fifa s skoraj milijardo in pol rezerve

Ballon d'Or Blatter EPA
V času vsesplošne ekonomske krize ima Mednarodna nogometna zveza ogromne finančne rezerve.

Na četrtkovem zasedanju izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (Fifa) se je največ govorilo o podkupovalni aferi nekdanjega podpredsednika Jacka Warnerja pri dodeljevanju svetovnega prvenstva v Katarju 2022. Danes je Fifa sporočila, da je lani zaslužila 72 milijonov ameriških dolarjev, denarne rezerve pa znašajo 1,432 milijarde dolarjev.

Fifa je lani imela prihodek v višini 1,386 milijarde dolarjev. Največji kolač tega denarja je pridobila s prodajo televizijskih pravic (801 milijonov dolarjev) ter marketinških pravic (404 milijonov dolarjev) za letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji.

Le 17 milijonov dolarjev davkov

Njen lanski odhodek je znašal 1,314 milijarde dolarjev, od tega je kar 787 milijonov dolarjev porabila za organizacijo sedmih turnirjev v letu 2013, 183 milijonov dolarjev je namenila v razvojne projekte, ob tem pa je plačala tudi davek v višini 17 milijonov ameriških zelencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.