Šport > Nogomet
440 ogledov

Ganljiva gesta nogometaša, ki je ušel smrti

žiga lipušček Facebook/ND Gorica
Slovenski nogometaš Žiga Lipušček se je iz Maribora vrnil v Novo Gorico.

Žiga Lipušček je bil eden od štirih nogometašev mariborske B ekipe, ki so bili lani udeleženi v hudo prometno nesrečo na Tržaški cesti v Mariboru, v kateri sta življenje izgubila Damjan Marjanović in Zoran Baljak, Ljubomir Moravac pa je utrpel hude poškodbe in ostal brez roke. Četrti udeleženec nesreče, Lipušček, jo je začuda odnesel z lažjimi poškodbami.

Dvajsetletni branilec je bil zadnja štiri leta član NK Maribor, kjer je tekmoval kot kadet, mladinec in član razvojne ekipe, ki je vse do konca lanske sezone tekmovala v 3. ligi sever. Pred tem je za ND Gorica nastopal za selekcijo U-14, U-15 ter eno leto tudi kot kadet.

"Seveda sem ob tem zelo zadovoljen. Mislim, da si vsak okoliški igralec želi tukaj igrati. Klub je zares idealen za mlade igralce, ki dobijo priložnost in imajo možnost dokazati se," je ob povratku dejal branilec.

''Dejstvo, da sem tukaj že igral kot član mlajših selekcij, je zagotovo pripomoglo k odločitvi, da se vrnem. Okolje dobro poznam in lahko povem, da sem se tu vedno dobro počutil. Vsi ljudje v klubu so super, prijazni, lepo so me sprejeli in enako velja tudi za nove soigralce oziroma trenerje. Nekatere sicer poznam že od prej, tako da mi je ob povratku še lažje.''

Izbral številko pokojnega prijatelja

V Novi Gorici bo nosil dres s številko 43, s katero je nekoč igral pokojni Marjanović. "To številko je nosil moj zelo dober prijatelj, ki je bil na žalost udeležen v tisti hudi prometni nesreči in ga danes ni več. V spomin na njega bom sedaj nosil to številko."

Njegove vrnitve je bil vesel tudi predsednik ND Gorica Hari Arčon, ki je za klubsko spletno stran dejal: "Žiga Lipušček je bil od vedno naš, čeprav je odšel za določeno obdobje v Maribor. Fantje, ki prihajajo iz tega okolja in ki so bili tukaj vzgojeni in so zaradi drugačnih razmer zapustili klub, so ob povratku vedno dobrodošli. Njihova zgodba je lahko dokaz, da se v Gorici splača ostati in graditi svoje ambicije. Primer Žige ni prvi. Pred tem se je na enak način prav tako iz Maribora vrnil Jani Curk in verjamem, da se bo v prihodnosti še kdo. Zelo pomembno je, da si tudi igralci, ki ne prihajajo iz naše okolice, želijo priti v Gorico, kajti spoznali so, da je ta klub odskočna deska za naprej.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.