Šport > Nogomet
15 ogledov

Gerrard daroval za žrtve Hillsborougha

(Manchester City : Liverpool) Steven Gerrard Reuters
Kapetan angleškega nogometnega velikana Liverpoola Steven Gerrard je v sklad za pomoč družinam, ki jih je leta 1989 prizadela tragedija na stadionu v Hillsboroughu, namenil 96.000 funtov (117.000 evrov).

Gerrard je s to tragedijo, v kateri je pred skoraj 25 leti umrlo 96 navijačev, tudi osebno povezan, saj je umrl tudi njegov bratranec.

"Mislim, da je zdaj pravi čas za to. Pogovoril sem se z vodilnimi v klubu in se odločil za donacijo. Prav je, da ne pozabimo na te dogodke, in to je lahko sporočilo, da še vedno želimo doseči pravico," je dejal kapetan moštva v pogovoru za časnik Liverpool Echo.

Gerrardova donacija je ganila tudi Margaret Aspinall, ki vodi skupino Hillsborough Family Support: "To je zelo lepa poteza in kar ne moremo se dovolj zahvaliti Stevenu. Gre za veliko denarja in z njim bomo lahko veliko naredili."

Ponarejene izjave policistov, opravičilo Camerona

Svojci žrtev tragedije se že 25 let borijo proti uradnim izsledkom preiskav, ki so vso krivdo za žrtve zvalile na navijače Liverpoola. Njihova prizadevanja so v zadnjih letih obrodila sadove, saj so primer znova odprli, zavrnili nekatere takratne dokaze in uradne ugotovitve ter sprožili novo preiskavo o tem, kako je usodnega dne dogajanje spremljala policija. Izsledki so pokazali, da je bilo ponarejenih 167 policijskih izjav o tragediji, družinam žrtev pa se je opravičil tudi britanski premier David Cameron.

Tragedija na stadionu Hillsborough v Sheffieldu se je zgodila 15. aprila 1989 na polfinalni tekmi pokala med Liverpoolom in Nottingham Forestom, ko so navijači Liverpoola na prenapolnjeni tribuni stisnili tiste v sprednjih vrstah ob železno ograjo. Umrlo je 96 gledalcev, kar je največje število žrtev na angleških športnih objektih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.