Šport > Nogomet
527 ogledov

Getafejevo odločno sporočilo Čeferinu: "Podpišemo poraz!"

Samir Handanović
Vodstvo Getafeja je zaradi strahu pred koronavirusom pripravljeno podpisati poraz proti Interju na prvi tekmi osmine finala lige evropa.

Getafe ne bo odpotoval v Milano, kjer bi morala biti v četrtek na sporedu tekma osmine finala lige evropa z Interjem.

Tako je odločil predsednik kluba Angel Torres, ki ni pripravljen tvegati zdravja svojih nogometašev v luči nevarnosti, ki jo predstavlja novi koronavirus.

therese johaug Odpoved Šport Norvežani povlekli radikalno potezo

Italijanski vlada je v boju za zajezitev širjenja bolezni razglasila karanteno za celotno državo. Zdravstveni delavci naše zahodne sosede so doslej potrdili več kot 10.000 primerov koronavirusa, kateremu je podleglo že 631 ljudi.

Vodstvo Getafeja je odločeno, da nogometašem ne bo pustilo odpotovati v Italijo, četudi zaradi odločitve tvega sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa).

"Razen če bi se stanje drastično spremenilo, Getafe ne bo odpotoval v Italijo. Uefo smo že zaprosili za alternativo, za pomoč pa smo se obrnili tudi na špansko nogometno zvezo. Ne želimo zakorakati v epicenter koronavirusa. Če bomo morali podpisati poraz, bomo to tudi naredili. Ne bom sprejel odgovornosti za tveganje," je v pogovoru za Onda Cero povedal Torres.

"Dobil sem informacijo, da lahko od pristojnega ministrstva pridobimo dovoljenje za potovanje v Italijo, vendar tega dovoljenja ne bomo poskušali pridobiti. Ne bomo šli nekam, kamor ne želimo iti," je poudaril predsednik Getafeja.

"Getafe se ne bo vkrcal na letalo. Ali bodo tekmo prestavili drugam ali pa preložili na drug termin. Najpametneje bi bilo, če bi jo preložili."

Angel Torres

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.