Šport > Nogomet
402 ogledov

Gol, ki je povsem razburil Katalonce

Luis Suarez
V Španiji je veliko prahu dvignil derbi med Barcelono in Valencio.

V španskem prvenstvu sta se pomerili Valencia in Barcelona, obe moštvi pa sta tudi po tokratnem obračunu ostali neporaženi. A derbi bi se lahko odvijal tudi povsem drugače, veliko napako so namreč storili sodniki, ki v prvem polčasu niso priznali zadetka, ki ga je po napaki domačega vratarja dosegel Lionel Messi. Žoga je namreč v celotnem obsegu prečkala golovo črto, delilci pravice na čelu z glavnim sodnikom Ignaciom Iglesiasom Villanuevo pa tega niso opazili. V Spaniji sicer ne uporabljajo tehnologije na golovi črti.

Nogometaši Barcelone so sicer že stekli proslavljati zadetek, a je piščalka ostala nema, netopirji pa so vse skupaj izkoristili za protinapad, ki pa se ni končal z zadetkom. V nadaljevanju dvoboja so gostitelji povedli, Barca pa je ob koncu tekme iztržila remi 1:1.

"Vsi lahko naredijo napako, ampak iz svoje polovice igrišča sem videl, da je žoga prečkala črto," je po tekmi dejal Jordi Alba, ki je sicer v 82. minuti poskrbel za izenačenje po izjemni Messijevi podaji.

Bolj filozofsko je vse skupaj sprejel trener Barcelone Ernesto Valverde: "Proti Malagi smo zadeli, ko je žoga že pred tem prečkala goal-avt črto. Na vse nas vplivajo sodniške odločitve."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice