Šport > Nogomet
29 ogledov

Hrvaški zaradi kljukastega križa grozi tudi izključitev z EP-ja

kljukast križ poljud svastika Reševalni pas/Twitter
Uefa je proti Hrvaški sprožila disciplinski postopek zaradi kljukastega križa, ki so ga neznani storilci vtisnili v zelenico pred kvalifikacijsko tekmo z Italijo na splitskem stadionu.

Dva dni po kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 med Hrvaško in Italijo še vedno odmeva škandal kljukastega križa na zelenici. Evropska nogometna zveza (Uefa) je sedaj proti Hrvaški sprožila disciplinski postopek, ki bi lahko tudi pomenil izključitev hrvaške nogometne reprezentance z EP v Franciji prihodnje leto.

Kot smo poročali je incident obsodila hrvaška nogometna zveza in državni politični vrh, a bo kazen Uefe tokrat najbrž zelo ostra. Že tekmo z Italijo je morala Hrvaška odigrati pred praznimi tribunami, ker so se hrvaški navijači vedli rasistično že med kvalifikacijsko tekmo z Norveško konec marca.

Hrvaški navijači že leta nase opozarjajo z nacističnimi izbruhi

Spiegel je na svoji spletni strani zbral kar nekaj nacističnih in rasističnih izbruhov hrvaških navijačev in nogometašev. Tako je izpostavil tekmo iz leta 2006 v Livornu, ko so hrvaški navijači na tribuni oblikovali kljukasti križ in oponašali fašistične pozdrave. Nogometašu Josipu Simuniću je Fifa leta 2014 prepovedal nastop na desetih mednarodnih tekmah, ker je med tekmo spodbujal navijače k rasizmu in jih pozdravil z "ustaškim" pozdravom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.