Šport > Nogomet
7 ogledov

Iker in Carlo za Ronalda: "Če je letos ne dobi ..."

Ronaldo komandant A Bola naslovnica Che Guevara Portugalska Real Madrid Facebook
Klici po drugi zlati žogi Cristiana Ronalda niso bili še nikoli glasnejši. Poleg soigralcev in številnih trenerjev bi mu jo podelil tudi predsednik španske vlade.

"Moj prvi glas je bil za Cristiana. Presenetilo bi me, če letos ne bi zmagal, ker so njegove številke zadetkov barbarske," je na promocijskem dogodku za enega svojih pokroviteljev dejal kapetan madridskega Reala Iker Casillas in se tako pridružil glasnim klicem v Španiji, ki praktično zahtevajo, da gre zlata žoga letos po letih prevlade Lionela Messija v vitrine Cristiana Ronalda.

Klobuk pred velikim tekmecem je snel tudi Argentinec sam. Po tem, ko je leto 2013 že zaključil z novo poškodbo stegenske mišice, je v sredo prejel nagrado zlati čevelj za najboljšega strelca lanske sezone, nekaj besed pa je po dogodku namenil tudi Portugalcu.

Messi: "Že veliko let igra tako"

"Zelo dobro je, da bodo na mundialu najboljše ekipe, za to se igra. Ne vem, če je Cristiano v svoji najboljši formi, toda vedno je bil tu nekje in zabijal gole na vseh tekmah za svojo ekipo in reprezentanco. Že veliko let igra tako, in če je na svojem najboljšem nivoju ali le malce nižjem ni važno, kajti praktično ni razlike," je v Barceloni dejal Messi, ki pa ni želel razkriti, za koga je kot kapetan Argentine glasoval on.

"Počakati boste morali do januarja," je novinarjem o drugih dveh nogometaših, za katere je oddal svoj glas, v Madridu dejal tudi Casillas: "Cristiano si jo zasluži, ker je za njim spektakularno leto. Presenetilo bi me, če je ne bi dobil, čeprav ima vsak svoj kriterij. Eni cenijo naslove, drugi način igre, ampak meni so pomembni goli. Zabiti več kot 90 golov na 80 tekmah je barbarsko."

Ancelotti: "Potrebno bo veliko poguma, da mu je ne bi dali"

Pozivom se je pridružil tudi madridski trener Carlo Ancelotti, ki je dejal, da bi bilo glasovanje za koga drugega kot Portugalca "zelo pogumno" dejanje.

"Zelo rad ga gledam, ker je zares v neverjetnem trenutku forme. Igra na neverjeten način. Potrebno bo veliko poguma, da Cristianu ne bi dali zlate žoge. Pričakujem, da jo bo osvojil, saj si jo zasluži," je dejal Ancelotti.

Podpora političnega vrha

Da bi izbral Ronalda, je v četrtek dejal tudi španski premier Mariano Rajoy, predstavnik vladajoče desničarske stranke Partido Popular (Ljudske stranke), kjer seveda prevladujejo navijači madridskega Reala.

"Sem navijač Real Madrida. Če bi moral izbrati, bi jo podelil Cristianu Ronaldu," je Rajoy dejal v pogovoru za Radio Nacional. "Messi je imel izvrstno sezono, (Franck) Ribéry pa je osvojil vse trofeje," je še povedal o drugih favoritih.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je skupaj z revijo France Football sicer "škandalozno" (po mnenju medijev v Kataloniji) podaljšala rok glasovanja tudi po tekmah dodatnih kvalifikacij, kjer je Ronaldo zablestel s štirimi goli na dveh tekmah proti Švedski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.