Šport > Nogomet
68 ogledov

Inter zapravil dva zadetka prednosti

Scuffet Balotelli Udinese Videm AC Milan Friuli Serie A Italija liga prvenstvo
1/12
Reuters
AC Milan je z dvema goloma Kakája odpravil Chievo (3:0). Na San Siru igral le Boštjan Cesar. Na derbiju zmaga Napolija nad Juventusom (2:0). Na zadnji tekmi kola remi Livorna in Interja (2:2).

"Brez Lige prvakov bi lahko Kaká zapustil Milan!" je pred tekmo s Chievom na San Siru "bombo" vrgel eden od dveh direktorjev AC Milana, nezamenljivi Adriano Galliani. Zvezdnik kluba, ki se je v Milano vrnil po neuspešni avanturi v Madridu, je bil na svoji 300. tekmi junak druge zaporedne zmage rdeče-črnih, varovanci Clarenca Seedorfa pa so po nekaj kriznih tednih končno dobili nekaj zaleta.

Od trojice slovenskih reprezentantov je priložnost dobil le kapetan Boštjan Cesar, ki je vstopil v igro, ko je bilo vse že odločeno. Milan je z zmago zdaj s tekmo več izenačen z Laziem na devetem mestu, od Parme, ki zaseda šesto mesto, ki ob koncu sezone prinaša nastopanje v Evropski ligi, ga loči še pet točk.

Mojstrovina Kakája v drugem polčasu

Nasploh je bila to ena najbolj zanesljivih predstav "milanistov", ki so že med tednom navdušili v Firencah, tokrat pa povedli z novim golom Maria Balotellija že v enem prvih napadov, ko je italijanski napadalec na robu prepovedanega položaja v mrežo pred golom preusmeril slastno podajo Adila Ramija.

Brazilski čarodej Kaká je v 27. minuti spomnil na svoja najbolj neusmiljena leta pred nasprotnimi vrati, ko je v sicer sumljivem položaju ustavil lep predložek Keisukeja Honde, žogo pa hladnokrvno poslal v mrežo za 2:0. Najlepše je Kaká prihranil za konec, ko je devet minut po začetku drugega polčasa z roba kazenskega prostora fantastično meril v daljši kot povsem nemočnega Michaela Agazzija.

Ovacije za legendo

Honda sam je grdo zgrešil pred vratni Verončanov, kjer mu je Balotelli po hitrem protinapadu nastavil praktično gotov zadetek, a se Japonec ni izkazal. Kaká je po fantastičnem golu v 54. minuti igrišče zapustil ob stoječih ovacijah, ko ga je na zelenici nadomestil rojak Robinho

Seedorf je z Milanom zdaj nepremagan na treh zaporednih tekmah, vse od remija v Rimu pri Laziu, kjer naj bi tudi dobil ultimat pred zgodnjim slovesom. Chievo, za katerega je celo tekmo na klopi tako kot Valter Birsa pri Milanu presedel Dejan Lazarević, je v sodnikovem dodatku zapravil še najstrožjo kazen, ki je ni izkoristil Cyril ThéréauCristian Zaccardo je nespretno podrl rezervista, ki pa je v skladu z nogometno folkloro s strelom v prečko zapravil enajstmetrovko, ki jo je priboril sam.

Junak prejšnjega kola se zgleduje po Handanoviću

Časa za slavje ni bilo veliko. Simone Scuffet, ki ga tako kot nekoč Samirja Handanovića v majici Udineseja že primerjajo z Gianluigijem Buffonom, je po četrtkovi tekmi v Milanu, kjer je z Videmčani pri 0:0 zadržal Inter, že naslednji dan pisal kolokvij na ekonomski fakulteti.

17-letni vratar in mladi italijanski reprezentant je domov prišel ob 2.45, ob devetih pa je bil že v šolski klopi. Udinese ima po odhodu Handanovića očitno že pripravljenega novega izjemnega vratarja, ki je v kratkem intervjuju o slovenskem reprezentantu, s katerim sta se srečevala še v skupnih časih v Vidmu, govoril z izbranimi besedami.

Handanović mu je rekel: "Bravo!"

"Kateri igralec mi je všeč? Saj veste – Handanović ..." je za La Gazzetto dello Sport dejal Scuffet. "Dobro, tudi Cristiano Ronaldo. Handanović mi je čestital po tekmi. Rekel mi je: 'Bravo!' Zelo je resen. Po njem se zgledujem, vse odkar sem pobiral žoge. Prosil sem ga tudi za dres, imam jih že kar nekaj. Tudi (Rodrigo) Palacio me je pohvalil. Na televiziji je pokazal name in rekel: 'Za vse si kriv ti!'"

Scuffet Balotelli Udinese Videm AC Milan Friuli Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Scuffet je z obrambo Udineseja ustavil vse napade Interja, v najtežjih trenutkih pa so mu na golovi črti na pomoč priskočili tudi soigralci. Po tekmi je na Facebooku dobil prek tisoč povabil za prijateljstvo, a je sprejel le tiste, ki jih pozna, je še razkril. Videoigro FIFA igra z Udinesejem, v gol pa postavi samega sebe, je še dodal.

Tudi proti Catanii nepremagan

"Pred tekmami čutim nekaj v trebuhu, a mine. Soigralci mi pomagajo, še posebej Domizzi, ki je neverjeten, ima izkušnje. Pa še Italijan je, tako da je lažje. Imam srečo, da lahko treniram in preživljam čas ob 'Totu' Di Nataleju. Ko žogo zadane dobro, potem ne morem storiti ničesar," je še razkril vratar, ki je na klop posedel veliko izkušenejša Srba Željka Brkića in Hrvata Ivana Kelavo.

Mladi Scuffet še naprej dokazuje, da ni samo muha enodnevnica. Tudi na tekmi proti Catanii ni prejel zadetka in s tem izdatno pomagal svoji ekipi pri zmagi z 1:0. Edini zadetek so gledalci v Vidmu videli v drugem polčasu, ko je bil natančen nihče drug kot zimzeleni Antonio Di Natale, ki letos prikazuje formo, zaradi katere je vpisan v srca vseh navijačov Udineseja.

Napoli daje upanje Rimljanom

Vodilni Juventus se je na derbiju kola pomeril z Napolijem. Domačini so v Neaplju presenetili vodilni klub prvenstva in jih v Torino s šele drugim porazom v sezoni. Gledalci so videli po en zadetek v vsakem polčasu, končni rezultat pa je bil tako 2:0. Napoli z novimi tremi točkami drži zaostanek za drugouvrpčeno Romo sinovi volkulje pa so se nekoliko pirbližali stari dami, ki pa ima še vedno enajst točk naskoka na vrhu lestvice. 

Kot prvi se je med strelce vpisal Španec Jose Maria Callejon, ki je v 37. minuti premagal italijanskega reprezentančnega vratarja Gianluigija Buffona. Napoli je imel sicer več od igr ev prvem delu tekme, bolj ko je tekma šla proti koncu, bolj pa so pobudo prevzemali gostje. Njihova napadalna igra pa je pustila nekaj proistora tudi pred njihovimi vrati, kar je deset minut pred koncem izkoristil Dries Mertens, ki je postavil končni ziid tekme, ki ga ni mogel spremeniti niti razveljavljen zadetek Fernanda Llorenteja

Handanović v drugem polčasu klonil dvakrat

Remi Fiorentine in Sampdorie bi lahko izkorisitli pri milanskem Interju, ki jim je pripadla čast, da so v Livornu odigrali zadnjo tekmo 31. kola. Črno-modri so priložnost zapravili, čeprav so si v prvem polčasu priigrali lepo prednost dveh zadetkov. Domači so v drugem delu tekme stopili na plin in prd zadnjim sodniškim žvižgom prišli do izenačenja ter Inter v Milano poslali brez zmage. 

Kot prvi se je med strelce vpisal Hernanes, januarska okrepitev iz Lazia, ki je načel mrežo domačega vratarja Francesca Bardija. Tik pred koncem prvega dela igre je vodstvo gostov podvojil Rodrigo Palacio in zdelo se je, da se bodo domači le stežka rešili. Pri Livornu pa so imeli svoje načrte. Slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića je najprej ugnal Paulinho in izid znižal na 1:2, pet minut pred koncem tekme pa je udaril še Nigerijec Innocent Emeghara in odščipnil gostom dragoceni dve točki v boju za četrto mesto. 

Italijanska liga, 31. kolo:

Bologna : Atalanta 0:2 (0:2)
De Luca (22), Estigarribia (26)
Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo.

AC Milan : ChievoVerona 3:0 (2:0)
Balotelli (4), Kaká (27, 54)
Birsa (AC Milan) in Lazarević sta bila na klopi, Cesar (oba Chievo) je igral od 68. minute.
Théréau (Chievo) je v 90. minuti zapravil enajstmetrovko.

Sassuolo : AS Roma 0:2 (0:1)
Destro (16), Bastos (90)

Hellas Verona : Genoa 3:0 (1:0)
Donadel (35), Toni (88, 90)
RK: Albertazzi (45)/Hellas Verona

Lazio : Parma 3:2 (1:1)
Lulić (15), Klose (67), Candreva (90); Biabiany (26), Ciani (81/a.g.)

Sampdoria : Fiorentina 0:0 
Iličić (Fiorentina) je igral do 70. minute. 

Torino : Cagliari 2:1 (1:0)
El Kaddouri (45), Cerci (71); Nene (78)
Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo.

Napoli : Juventus 2:0 (1:0)
Callejon (37), Mertens (81)

Udinese : Catania 1:0 (0:0)
Di Natale (68)

Livorno : Inter 2:2 (0:2)
Paulinho (54), Emeghara (85); Hernanes (37), Palacio (45)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.