Šport > Nogomet
131 ogledov

Islandčanke boljše od Slovenk

slovenska ženska nogometna reprezentanca
V Prekmurju so se slovenske nogometne reprezentantke udarile z vodilno ekipo skupine.

Ženska nogometna reprezentanca Slovenije je na svoji četrti tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019 v Lendavi izgubila proti Islandiji (0:2). 

Islandija, ki je slovensko vrsto pred dvema letoma premagala s 6:0, je tokrat povedla v 15. minuti, ko je iz bližine zadela Gunnhildur Jonsdottir. Po zadetku so imele Islandke, leta 2013 četrtfinalistke evropskega prvenstva, še dve priložnosti, a se je po strelih Agle Marie Albertsdottir v 26. in Fanndis Fridriksdottir v 34. minuti izkazala Zala Meršnik. Slednja je znova klonila v 37. minuti, ko jo je po odbiti žogi premagala Rakel Hönnudottir.

V 59. minuti so imele prvo priložnost na tekmi Slovenke, ko je po protinapadu streljala Špela Kolbl, a je bil njen strel premalo natančen. Islandija, ki je nastopila na zadnjih treh EP, je imela novo priložnost v 73. minuti, ko je v slovenskem kazenskem prostoru prišlo do zmede in tudi strela Hallbere Gisladottir, ki pa je bil neuspešen. Že v sodniškem dodatku so imele gostje še eno priložnost, a je Elin Jensen s strelom z glavo malce zgrešila cilj.

Slovenija, ki je igrala brez poškodovane kapetanke Mateje Zver, je tekmo začela v postavi Zala Meršnik, Lana Golob, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Dominka Čonč, Lara Prašnikar, Špela Kolbl, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Zala Kuštrin in Karmen Ulbin. V drugem polčasu so priložnost dobile še Manja Rogan, Lara Ivanuša in Katarina Gadnik.

Izbranke Boruta Jarca naslednji kvalifikacijski obračun čaka v torek, ko se bodo v Domžalah ob 16. uri merile z Nemčijo.

Na SP, ki bo 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.

Kvalifikacije za Euro 2019 (skupina 5), 4. kolo:

Slovenija - Islandija 0:2 (0:2)
Jonsdottir 15., Hönnudottir 37.

LESTVICA:
1. Islandija 10 točk
2. Nemčija 9
3. Češka 7
4. Slovenija 3
5. Ferski otoki 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.