Šport > Nogomet
408 ogledov

Iz Madrida v Manchester

Danilo EPA
Branilec Real Madrida in brazilski reprezentant Danilo bo naslednjih pet let član Manchester Cityja. Kot poročajo španski mediji, je prestop, vreden 30 milijonov evrov, že zaključen, tekom dneva pa naj bi oba kluba tudi uradno potrdila novico.

Za usluge Danila, ki je v Real Madrid prišel 2015 iz Porta, a nato v španski prestolnici ni bil prva izbira trenerja, se je zanimal tudi Chelsea.

Danilo je tako že peta okrepitev Manchester Ciytja v tem prestopnem roku. Pred njim so se zasedbi Pepa Guardiole pridružili vratar Ederson Moraes, desni branilec Kyle Walker, krilo Bernardo Silva ter mladi igralec sredine igrišča Douglas Luiz.

Zanimivo, da se tako Real Madrid kot Manchester City trenutno nahajata na pripravah v Los Angelesu. Tako naj bi vodilni ljudje kluba pogodbo podpisali kar v ZDA, naslednji teden pa se bosta ekipi pomerili tudi na prijateljskem srečanju.

Sparta se še naprej krepi

Češki nogometni prvoligaš Sparta Praga se v želji po vrnitvi na vrh državnega prvenstva še naprej krepi. V svoje vrste je pripeljala občasnega francoskega reprezentanta Ria Mavubo, ki je od leta 2008 nosil dres Lilla. Triintridesetletni vezist je podpisal triletno pogodbo. Mavuba je za Francijo odigral 13 tekem, bil je član reprezentance za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. V Lillu je bil kapetan, s klubom pa osvojil državno prvenstvo in francoski pokal.

Praška Sparta je v želji po naslovu prvaka - v minuli sezoni je bila tretja - nedavno trenersko službo zaupala Italijanu Andrei Stramaccioniju, ki je nekdaj vodil milanski Inter, Udinese in Panathinaikos. Po njegovem prihodu je Sparta za okrepitve porabila že več kot 10 milijonov evrov, v Pragi bodo v novi sezoni igrali Turek Semih Kaya, Izraelec Tal Ben Haim, Avstrijec Marc Janko ...

Sparta ima sicer 12 naslovov prvaka od leta 1993 oziroma razpada Češkoslovaške, zadnjega iz leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice