Šport > Nogomet
817 ogledov

Iz UKC Maribor sporočili dobro novico

Luka Zahović Luka Zahović.
Mladi slovenski napadalec Luka Zahović je v UKC Maribor prestal operacijo ključnice.

Napadalec Maribora Luka Zahović, ki se je poškodoval na tekmi šestega kroga Prve Lige TS v Ljudskem vrtu, je uspešno prestal operacijo ključnice.

 Veliko orožje Darka Milaniča, na katero pa trener Maribora ne bo mogel računati na povratni tekmi proti Hapoelu za uvrstitev v skupinski del Lige prvakov, bo po navedbah slovenskega prvaka s treningi začel že čez 14 dni, s kontaktno igro pa čez pet, šest tednov.

"Dobra novica iz UKC Maribor: Luka Zahović uspešno oprerian," so na družbenih omrežjih zapisali vijoličasti.

O izgubi enega od pomembnejših članov ekipe je po tekmi s Krškim spregovoril trener Milanič. "To je pokvarilo dan. Luka ima zlomljeno ključnico," je po zmagi, ki jo je Mariboru v 96. minuti priigral Aleks Pihler, dejal trener Maribora.

"Z njim imamo napadalca, ki nam je dajal veliko rešitev. V prejšnji sezoni je zabil veliko golov, številne najpomembnejše. Ostajamo brez njega v teh prelomnih trenutkih. Gre za velik hendikep, saj prihajamo v serijo tekem in zdaj bo treba poiskati nekatere druge rešitve, postaviti zadeve nekoliko drugače," je dodal Milanič.

Mariborčani imajo po šestih krogih domačega prvenstva na svojem računu 16 točk in zasedajo drugo mesto na lestvici.

V kvalifikacijskem play-offu za nastop v Ligi prvakov jih v torek čaka povratna tekma z izraelskim Hapoelom, na kateri bodo lovili en gol zaostanka. Prvo srečanje v Beršebi se je končalo z zmago domače ekipe (2:1).
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice