Šport > Nogomet
137 ogledov

Izgubljeni sin se je vrnil domov

wayne rooney EPA
Wayne Rooney je ponovno član Evertona.

Angleški nogometni reprezentant Wayne Rooney po trinajstih letih zapušča Manchester United, svojo poklicno pot pa bo nadaljeval pri Evertonu, kjer je že igral med letoma 2000 in 2004. Rooney je s svojim matičnim klubom podpisal dvoletno pogodbo.

Da se bo 31-letni Rooney vrnil na Goodison Park, je bilo docela jasno po podpisu pogodbe njegovih zdaj že nekdanjih delodajalcev z belgijskim napadalcem Romelujem Lukakujem, ki je iz Evertona v Manchester United prestopil za 85 milijonov evrov, kar je rekorden prestop med angleškimi klubi.

"Že pred časom sem dejal, da sta Everton in Manchester United edina angleška kluba za katera bi lahko igral v premier ligi in vesel sem, da se vračam v matični klub. Pred trinajstimi leti sem odšel v Manchester United z namenom, da osvojim čim več lovorik in sem izjemno vesel, da sem zastopal barve tega kluba v enem njegovih najbolj uspešnih obdobij. Veselim se vrnitve v Everton, prepričan sem, da je trener Ronald Koeman zgradil zelo kakovostno ekipo in da je pred nami svetla prihodnost," je med drugim dejal Rooney.

Rooney je med letoma 2004 in 2017 dosegel rekordnih 253 golov za Manchester United, drugi na večni lestvici je legendarni Bobby Charlton z 249 zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.