Šport > Nogomet
3043 ogledov

V ZDA naravnost obožujejo slovenskega branilca

antonio delamea mlinar YouTube
Slovenskega nogometnega reprezentanta Antonia Delameo Mlinarja je doletela ogromna čast.

Antonio Delamea Mlinar, slovenski reprezentat in član nogometnega kluba New England Revolutions, je bil izbran za najkoristneješega igralca (MVP) ekipe po izboru navijačev. Obenem si je prislužil še naziv branilca leta.

Šestindvajsetletnik je med zadnjim zimskim prestopnim rokom podpisal pogodbo za prvoligaša iz Bostona in postal prvi Slovenec v ameriški nogometni ligi MSL.

"Ljudje imajo še vedno podcenjujoč odnos do lige MSL. ZDA so znane po baseballu, NFL, NHL, NBA. Na začetku so dvomili v mojo odločitev. Zdaj spoznavajo, da je kvaliteta igre na zelo visokem nivoju. Vse ekipe investirajo ogromno denarja in liga se razvija iz leta v leto. Niti za trenutek nisem obžaloval svoje odločitve in tukaj resnično uživam. Za zdaj lahko lahko povem le lepe stvari," je v pogovoru z ameriškimi mediji povedal slovenski reprezentant. Beseda je tekla tudi o tekmi na Wembleyju, kjer je angleškega reprezentanca Sloveniji povsem priprla vrata na SP 2018.

"Na začetku so dvomili v mojo odločitev. Zdaj spoznavajo, da je kvaliteta igre na zelo visokem nivoju. Vse ekipe investirajo ogromno denarja in liga se razvija iz leta v leto. Niti za trenutek nisem obžaloval svoje odločitve in tukaj resnično uživam."

Antonio Delamea Mlinar

"Mi se težko uvrstimo na katerokoli tekmovanje, zato je velik uspeh že to, da smo bili v igri do zadnjega trenutka. Po drugi strani pa je bilo med narodom čutiti ogromno razočaranje, ker smo bili tako blizu. Zgrešili smo nekaj točk. Zavedamo se, katere tekme bi morali dobiti. V nogometu včasih dobiš, včasih izgubiš. Če nisi 100-odstoten na vsaki tekmi, si hitro kaznovan," je povedal Delamea Mlinar.

antonio delamea mlinar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko smo prispeli na Wembley, sem bil navdušen nad poslopjem. Vidi se, zakaj je Anglija tako uspešna. V nogomet investirajo ogromno denarja. Premier League je ena najboljših lig na svetu. Na žalost nisem dobil priložnosti na zelenici, a vseeno sem bil del tekme. Zelo sem užival in ponosen sem bil na svoje soigralce. Dobro so se borili. Bili smo blizu presenečenju. Če v zadnjih minutah ne bi odprli igre, se ne bi končalo z izidom 1:0. Potrebovali smo zmago. Neverjetno je videti, kako majhna je razlika med zvezdniki in običajnimi igralci. Razlika se kaže v samozavesti in malo v tehnični podkovanosti. Po tekmi z Anglijo smo bili zelo razočarani. Ne vem, če bomo še kdaj tako blizu presenečenju," je dodal.

V ZDA se odlično počuti, niti mraz mu ne pride do živega. "Prihajam iz Slovenije, kjer smo vajeni hudih zim. Nimam nobene slabe izkušnje. Ljudje so zelo prijetni. Nikoli nas niso izžvižgali. Podpirali so nas tudi v težkih trenutkih. Vedno sem si želel živeti ob morju. Zdaj imam priložnost živeti v tem lepem okolju. Moti me samo to, da je preveč prometa."

Najbolj ga veseli, da so navijači prepoznali njegovo predanost. "Razmišljal sem le o tem, da moram opraviti svojo nalogo. V Sloveniji sem bil znan kot igralec, na katerega lahko ekipa vedno računa. To sem poskušal prenesti v nov klub. Vsi smo imeli vzpone in padce. Zelo sem počaščen, da so navijači to prepoznali. Zelo sem hvaležen," je pojasnil in dodal, da ga bolj kot individualna priznanja zanimajo klubske lovorike.

"Ne maram govoriti o individiualnih predstavah, ker sem vedno osredotočen na ekipo. Upam, da se bomo v naslednji sezoni uvrstili v končnico. Vsa individualna priznanja bi zamenjal za ekipni naslov."

In kakšen je recept za še boljše predstave v prihodnosti? "Manj besed. Boljša igra," je odvrnil.

Komentarjev 2
  • Kroos 14:53 16.oktober 2017.

    Jao avtor članka, liga se imenuje MLS (Major League Soccer) in ne MSL. Sicer razumem, da se zmotiš enkrat, ampak tole pa ni več po nesreči.

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:49 16.oktober 2017.

    Za Srečka na zadnjih štirih tekmah očitno ni bil dovolj dober....

Sorodne novice