Šport > Nogomet
9 ogledov

Januzaj drugi simulant zadnjih petih let

adnan januzaj manchester united Reuters
Mladi napadalni vezist Manchester Uniteda Adnan Januzaj se je po vsega 14 tekmah v Premier League znašel na seznamu nogometašev, ki so bili največkrat kaznovani zaradi simuliranja.

simulant prekršek od leta 2008 | Avtor: Dailymail.co.uk Dailymail.co.uk
Adnan Januzaj, belgijski nogometaš kosovsko-albanskih korenin, je pri 18-tih letih našel svoje mesto v zgodovinskih knjigah najmočnejšega nogometnega tekmovanja na Otoku.

Nogometaš Manchester Uniteda je v letošnji sezoni zaigral na 14 tekmah in prejel kar tri rumene kartone zaradi simuliranja, zadnjega na tekmi proti Tottenhamu, ko je hlinil prekršek po stiku z Dannyjem Roseom.

prekršek simuliranje ekipe letos | Avtor: Dailymail.co.uk Dailymail.co.uk
Januzaj se je po številu rumenih kartonov na račun simuliranja izenačil s Fernandom Torresom, na prvem mestu pa prepričljivo vodi nekdanji nogometaš Tottenhama Gareth Bale, ki od začetka letošnje sezone ''simulira'' v Madridu. Valižan je barvah londonskega kluba zbral sedem rumenih kartonov, Januzaj pa bi ga s takšnim povprečjem lahko kaj kmalu ujel.

Osemnajsteltnik igra svojo debitantsko sezono v prvi postavi rdečih vragov, po njegovi zaslugi pa se Manchester United nahaja na vrhu seznama največjih prekrškarjev v letošnji sezoni, ko govorimo o kaznih zaradi simuliranja.

Simuliranje je skozi celotno zgodovino veljalo za prekršek, ki si zasluži rumeni karton, leta 2008 pa je FA uvedla obvezne rumene kartone, s katerimi je želela zajeziti vse pogostejše kršitve nogometašev, ki želijo na ta način izsiliti prosti strel oziroma enajstmetrovko.

Komentarjev 2
  • maboze1x 09:20 03.januar 2014.

    moje menje; neuveljavljen in prelahek mulc je. Ne pade ker simulira, ampak ker ga pač (zaenkrat še) večina igralcev odnese, ker so precej močnejši. Za te prekrške nad kakim igralcem iz Barce, Reala bi fauler dobil karton. Gladko.

  • enola 22:47 02.januar 2014.

    Hm, prav hecni ste vi online pisunčki...Prvič, rumenega je dobil zaradi ugovarjanja in ne vem, kdo mu ga je pripisal zaradi simuliranja..Drugič - se ne spomnim, da bi karkoli pisalo o Bale-u, ki je res pravi ...prikaži več simulant - šele zdaj se to vidi - na vaši prekopirani tabeli.Pa še eno vprašanje: a se vam res zdi, da je to kakšna novica oziroma zanimivost, da jo morate deliti z vašimi bralci? Ok, naslov je itak ubijalski, ampak vsebina preklemano glupa.Drugače pa, vem da je šele 2. v letu, zato se vam mogoče kaj oprosti - vsi vemo, da sedaj svet še malček miruje.