Šport > Nogomet
23 ogledov

Januzaju 2.900 % višja plača ob zanimanju velikih

Rooney Evra Valencia Januzaj Manchester United Crystal Palace Premier League Ang EPA
Osemnajstletni Adnan Januzaj se je z dvema goloma v dresu Manchestra Uniteda izstrelil med zvezde Premier League in se hitro znašel na radarju največjih klubov.


Po hodnikih Old Trafforda se je že dlje šušljalo, da je Adnan Januzaj nekaj posebnega, 18-letni Belgijec pa je iz mladostniške lupine dokončno skočil konec tedna pri Sunderlandu, kjer je z dvema goloma prinesel zmago Manchestru Unitedu.

Januzaja, mladega belgijskega reprezentanta kosovskih korenin, ki se lahko v prihodnosti odloči tudi za Albanijo, Kosovo ali Anglijo, je David Moyes po prvi ligaški tekmi, ki jo je začel od prve minute, primerjal z Waynom Rooneyjem in Rossom Barkleyjem. Obema je še kot trener Evertona namreč ponudil debitantski nastop v Premier League, tako kot pred (nekoč) mladima diamantoma liverpoolskega kluba pa je tudi pred mladcem iz Bruslja lepa prihodnost.

Juventus, Bayern, Real Madrid

Dva dni po izjemni predstavi dnevnika The Guardian in The Sun poročata, da rdeči vragi Januzaju že ponujajo novo dolgoročno pogodbo, ki bi mu na teden prinesla 35 tisoč evrov. Njegova trenutna se ob zanimanju velikanov, kot so Juventus, Bayern in Real Madrid, izteče ob koncu sezone.

"Januzaj, čigar oče prevzema odgovornost za njegovo kariero, zastopa pa ga agent Dirk De Vriese, je začel zanimati Juventus, Bayern in Real Madrid," piše Guardian. "Prejšnji teden je De Vriese dejal, da ima Januzaj veliko potencialnih snubcev."

Sir Alex o "čudovito uravnoteženem" nogometašu

"'Ne bom rekel, katere ekipe se zanimajo zanj, ampak lahko vam povem, da zanimanje prihaja iz več evropskih klubov,' je dejal za Voetbal Nieuws. 'Odhod Sira Alexa Fergusona je pomenil prekinitev pogajanj. Spet delamo na tem in videli bomo, kako se bo vse razvilo. Adnanova družina mi je dala dovoljenje za komunikacijo. Ker sem vpleten le jaz, ne bo moglo biti nerazumevanja v medijih," besede De Vrieseja prenaša Guardian. 

Na zadnji strani tabloida The Sun so dodali, da bo Januzaj dobil kar 2.900-odstotno povišico, če bo pristal na ponudbo rdečih vragov. Upokojeni Sir Alex Ferguson ga je posadil na klop za svojo zadnjo tekmo na Old Traffordu, mladega Belgijca pa je znal opisati kot "čudovito uravnoteženega nogometaša".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.