Šport > Nogomet
59 ogledov

John Terry ima nov klub

john terry EPA
Dvomov, kje bo kariero nadaljeval dolgoletni kapetan londonskega Chelseaja John Terry, ni več.

Šestintridesetletni John Terry bo podpisal enoletno pogodbo z moštvom Aston Villa, ki nastopa v championshipu, po kakovosti drugorazredni angleški ligi. Prihod legendarnega Terryja je za angleške medije potrdil lastnik moštva, kitajski poslovnež Tony Xia.

Po medijskih zapisih bo Terry podpisal pogodbo, s katero si bo zagotovil najmanj 66.000 funtov plače. Če pa bo poskrbel za nemogoče in bo Aston Villa z njegovo pomočjo napredovala v elitno angleško premier league, pa mu bo kitajski poslovnež izplačal še dodatno nagrado v višini kar štirih milijonov funtov.

Terry je po 22 letih zapustil klub s Stamford Bridgea, s Chelseajem se namreč ni odločil za podpis nove pogodbe oziroma mu jo vodstvo Chelseaja ni ponudilo v podpis.

Ključni dejavnik za Terryjevo odločitev, da za najmanj eno sezono podaljša tekmovalno kariero in odloži razmišljanje o upokojitvi ter se pridruži Aston Villi, je bil trener Steve Bruce. Odločilno pa je bilo tudi dejstvo, da se Terry v novi sredini v championshipu ne bo srečal s svojimi nekdanjimi prijatelji in moštvenimi soigralci iz Chelseaja.

Kot navaja Telegraph, bo Terry že danes potrjen kot prva poletna okrepitev stratega Bruca, Terry pa se bo že v naslednjih 48 urah pridružil ekipi, ki je na pripravah na Portugalskem. Terry je tako zavrnil deset ponudb, s katerimi so ga zasuli klubi, potem ko se je nekdanji angleški kapetan poslovil s Stamford Bridgea. Med njimi so bile ponudbe Galatasaraya, West Bromwich Albiona in Swanseaja.

Nogometaši Aston Ville so minulo sezono v championshipu končali na 13. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.