Šport > Nogomet
5747 ogledov

Juventusu uspel preobrat, nato pa je prišla 93. minuta ...

Real Juve Epa Gianluigi Buffon je bil po protestih v 93. minuti izključen.
Znani so vsi četrtfinalisti elitnega evropskega nogometnega tekmovanja. Po Romi in Liverpoolu sta se danes med štiri prebila še Real Madrid in Bayern.

V Madridu so gledalci spremljali pravo dramo. Po prvi tekmi, ki jo je Real dobil s 3:0, je le malokdo verjel v preobrat. A prav na pragu tega je bil Juventus, ki je vodil s 3:0 vse do zadnje minute, nato pa je Cristiano Ronaldo zadel z bele točke za 3:1 in razočaral Juventusove navijače.

Prvi polčas v Torinu je prinesel obilo akcije ter tudi obilo upanja za Torinčane. Ti so namreč polčas dobili z 2:0, obakrat je bil z glavo po podajah z desne strani uspešen Mario Mandžukić. Najprej že v drugi minuti, ko je podal Sami Khedira, drugič pa v 37. po podaji Stephana Lichtsteinerja.

Gosti so imeli še nekaj lepih priložnosti za zadetek, med drugimi Gonzalo Higuaín v sedmi in Mandžukić v 15. minuti, a tudi na drugi strani je Real kar nekajkrat prišel skozi Juvetovo obrambo, denimo Gareth Bale v deseti minuti, ko je njegov prvi strel obranil Gianluigi Buffon, drugega pa je poslal mimo.

V 14. minuti je Buffon obranil strel Cristianu Ronaldu, nakar je Isco zadel, a je bil v prepovedanem položaju. Isco je tudi v 34. minuti prišel v dvoboj z Buffonom, Juventusov vratar pa se je še enkrat izkazal. Tik pred koncem polčasa pa je imel Juventus tudi nekaj sreče, saj je Raphaël Varane po strelu z glavo zadel prečko.

sergio busquets Šokirani Šport "To je največji udarec, odkar igram za Barço"

V drugem polčasu je prvi zagrozil Ronaldo, a je bil Buffon na mestu, nato je na drugi strani strel Higuaína obranil Keylor Navas, v 61. minuti pa je Realov vratar po podaji v kazenski prostor izgubil žogo, Blaise Matuidi pa jo je iz bližine potisnil v mrežo za 3:0 in izenačenje v skupnem seštevku obeh tekem.

V 78. minuti je moral znova izvrstno posredovati Buffon po strelu Isca, minuto pozneje pa je v kazenskem prostoru zgrešil Varane. Real je bil v tem obdobju dominantnejši in v tretji minuti sodniškega dodatka je prišel do enajstmetrovke, ko je Medhi Benatia storil prekršek nad Lucasom Vázquezom, Buffon je dobil rdeči karton, z bele točke pa je usodo Juventusa zapečatil Ronaldo v svojem 150. nastopu v Ligi prvakov.

Bayern zanesljivo napredoval

Bayern Sevilla | Avtor: Epa Epa

Bayern si je prednost proti Sevilli prav tako priigral že v gosteh, in sicer z 2:1. Povratna tekma je bila razburljiva, a se je končala brez zadetkov (0:0), tako da so napredovali Bavarci.

V Münchnu so v prvem polčasu sicer prevladovali domačini, a so kar nekajkrat prišli do svojih priložnosti tudi gosti iz Seville, tako sta denimo svoji zapravila Pablo Sarabia v 12. in Sergio Escudero v 26. Prav tako niso bili uspešni niti Bayernovi nogometaši, James Rodríguez v četrti, Arjen Robben v šesti in Robert Lewandowski v sedmi minuti niso znali premagati Davida Sorie. Soria se je izkazal tudi po poskusu Francka Riberyja v 38. minuti, ko je Francoz sprožil malce znotraj kazenskega prostora, štiri minute pred tem pa je bil premalo natančen Mats Hummels.

V drugem polčasu je najprej Lewandowski žogo iz bližine z glavo poslal mimo gola, Soria je obranil strela Rodríguezu in Thomasu Müllerju, v 60. pa je Joaquín Correa s strelom z glavo stresel prečko Bayernovega gola. V 72. minuti je na drugi strani znova poskusil Robben, a spet brez uspeha, tako kot tudi že v sodniškem dodatku, ko je pri gostih rdeči karton dobil Correa po grobem prekršku.

pep guardiola Sodniška kraja Šport Guardiola upravičeno znorel, nato pristal na tribuni

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

REAL MADRID - Juventus 1:3 (0:2)  /3:0/
C.Ronaldo 97./11m; Mandžukić 2., 37., Matuidi 61.
RK: Buffon (Juve) 93.

BAYERN MÜNCHEN - Sevilla 0:0 (0:0)  /2:1/
RK: Correa (Sevilla) 93.

Manchester City - LIVERPOOL 1:2 (1:0)  /0:3/
Gabriel Jesus 2.; Salah 56., Firmino 77.

AS ROMA - Barcelona 3:0 (1:0)  /1:4/
Džeko 6., De Rossi 58./11m, Manolas 82.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v polfinale 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.