Šport > Nogomet
22 ogledov

''Kako je dobro, je***i te zopet''

matjaž kek Profimedias
Hrvaška nogometna zveza (HNS) je klubu nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka izrekla kazen v višini 5000 kun oziroma slabih 700 evrov.

Rijeka je v devetem krogu hrvaške 1. HNL premagala aktualnega prvaka Dinamo Zagreb (5:2) in ima na vrhu ligaške lestvie točko prednosti pred Osijekom, ki je bil na zadnji tekmi boljši od Splita (3:0).

Po porazu je z mesta trenerja odstopil Zlatko Kranjčar, ki je v Zagrebu nasledil Zorana Mamića.

Derbi med Rijeko in Dinamom na stadionu Rujevica pa ni minil brez nevšečnosti. Za nešportno navijanje so poskrbeli domači navijači, ki so gostujoči ekipi prepevali ''kako je dobro, je***i te opet'', pri čemer so se poigrali z besedilom priljubljene hrvaške glasbene skupine Novi Fosili (''kako je dobro, vidjeti te opet'').

Disciplinski sodnik Saša Pavličić-Bekić je neprimerno skandiranje navijačev vključil v zapisnik in ekipo Matjaža Keka kaznoval s slabimi 700 evri. Kot je pojasnil, so navijači prepevali nešportno in žaljivo pesem, s katero so želeli omadeževati nasprotnika.

Rijeka v lovu na prvi naslov

Nekdanji slovenski selektor, ki Rijeko vodi od leta 2013, beleži odličen uvod v sezono, saj po devetih tekmah še vedno ne pozna poraza.

S sedmimi zmagami in dvema remijema zaseda vrh prvenstvene lestvice in ima lepe možnosti, da Rijeko popelje do prvega naslova državnega prvaka.

Kek je v zadnjih treh letih poskrbel za preporod hrvaškega prvoligaša in jo vrnil v vrh državnega nogometa. Zadnje tri ligaške sezone je zaključil na drugem mestu, tik za zagrebškim Dinamom.

Lestvica:

1. Rijeka 23 točk
2. Osijek 22
3. Dinamo Zagreb 19
4. Hajduk Split 17
5. Istra 1961 9
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.