Šport > Nogomet
15 ogledov

Kampl se je vrnil z novim golom

Kevin kampl Bayer Leipzig EPA
V uvodni tekmi 11. kola nemškega prvenstva je Bayer Leverkusen na domačem igrišču izgubil proti letos odličnemu Leipzigu (2:3).

Še nedavno drugoligaš Red Bull Leipzig je tudi po enajstih tekmah letošnje Bundeslige ostal neporažen, tokrat je slavil pri Bayerju (2:3) in vsaj za en dan skočil na vrh prvenstvene lestvice.

Kevin Kampl si je po poškodbi, zaradi katere je izpustil reprezentančni tekmi proti Malti in Poljski, že opomogel in odigral vso tekmo za "farmacevte".

Proti ekipi, ki ga je pred letom dni želela v svojih vrstah, je zabil tudi vodilni gol, a to ni bilo dovolj za vsaj remi in Bayer je ostal zasidran v sredini lestvice, ima enajst točk manj od Leipziga.

Potreboval le minuto

Srečanje se je za domače začelo odlično, saj je po hitri akciji na levi in natančni podaji Juliana Brandta Kampl že ob koncu prve minute zadel za vodstvo. Velja omeniti, da je Kampl zadel tudi na tekmi Lige prvakov proti Tottenhamu (0:1) pred reprezentančnim premorom. A veselje ni trajalo dolgo, saj je Julian Baumgartlinger v 4. minuti z avtogolom poravnal izid.

Ob koncu prvega polčasa je Bayer z golom Brandta še drugič povedel, domači napadalec pa je na začetku nadaljevanja priigral še enajstmetrovko, ki pa jo je Hakan Çalhanoğlu zapravil. 

Kazen je hitro sledila, v 67. minuti je izenačil Emil Forsberg. Isti igralec je v 81. minuti z natančnim predložkom našel Willija Orbana, ta pa je z glavo odločil zmagovalca.

V soboto veliki derbi

Leipzig kljub zmagi lahko že v soboto izgubi vodilno pozicijo. Z zmago na gostovanju pri Borussii Dortmund lahko na vrh ponovno skoči Bayern München, toda "knapi" imajo seveda svoje načrte.


Kevin Kampl Goal HD - Bayer Leverkusen 1 - 0 RB... by socerhub365

Bundesliga, 11. kolo:

Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig 2:3 (2:1)
Kampl 1., Brandt 45.; Baumgartlinger 4./ag, Forsberg 67., Orban 81.

Sobota:
Mainz - Freiburg
Borussia Mönchengladbach - Köln
Darmstadt - Ingolstadt
Augsburg - Hertha Berlin
Wolfsburg - Schalke
Borussia Dortmund - Bayern München

Nedelja:
Hoffenheim - Hamburger SV
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.