Šport > Nogomet
20 ogledov

Kampl zadel, Stanković na klopi

Kevin Kampl Bayer Leverkusen EPA
Po zadnjem kolu Bundeslige, naslov prvaka si je Bayern zagotovil že pred koncem sezone, sta znana potnika v drugo ligo. Drugič v zgodovini se navzdol seli Stuttgart, rešil pa se je Werder.

Za Stuttgart je bil usoden poraz v 34., zadnjem krogu z Wolfsburgom (3:1). Na ta način se je pridružil zadnjemu Hannovru, ta je danes izgubil pri Bayernu (3:1), na poti v drugo ligo, kar je za prvake iz leta 2007 prva selitev v nižje tekmovanje po letu 1975.

Werder Bremen pa ostaja prvoligaš, potem ko je doma premagal Eintracht Frankfurt (1:0). Slednji bo kot 16. ekipa moral v dodatne kvalifikacije, 19. in 23. maja se bo pomeril s tretjo ekipo druge lige Nürnbergom. V prvi ligi bosta v naslednji sezoni igrala Freiburg in Leipzig.

Tako kot Bayern sta si že pred zadnjim kolom igranje v Ligi prvakov zagotovila Borussia Dortmund z drugim oziroma Bayer Leverkusen s tretjim mestom.

Za BVB je mladi Jon Gorenc Stankovič sedel na klopi ob remiju s Kölnom (2:2), Dominik Maroh je za "kozličke" odigral vso tekmo. Kevin Kampl je za "farmacevte" zabil gol ob zmagi nad Ingolstadtom (3:2). Zadetek si lahko, tako kot ostale vrhunce srečanja na BayAreni, ogledate na spodnjem videu.

Bundesliga, 34. kolo:

Bayern München - Hannover 3:1 (2:0)
Borussia Dortmund - Köln 2:2 (1:2)
Bayer Leverkusen - Ingolstadt 3:2 (2:1)
Darmstadt - Borussia Mönchengladbach 0:2 (0:1)
Mainz - Hertha Berlin 0:0 (0:0) 
Hoffenheim - Schalke 1:4 (1:2)
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1:0 (0:0)
Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:1 (2:0)
Augsburg - Hamburger SV 1:3 (1:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.