Šport > Nogomet
727 ogledov

Kamplu se ne bo treba seliti

kevin kampl Epa Kampl je avgusta prestopil v RB Leipzig za 20 milijonov evrov.
Najdražji slovenski nogometaš vseh časov bo še naprej igral na centralnem stadionu.

Mestni svet Leipziga je uradno potrdil prodajo stadiona Leipzig Red Bull Arena novima lastnikoma, Red Bullu GmbH in RasenBallsportu Leipzig, kar pomeni, da bo nemški nogometni prvoligaš RB Leipzig, za katerega igra tudi Kevin Kampl, ostal na objektu, ki so mu nekoč rekli centralni stadion.

Kevin Kampl Kevin Kampl Šport Odrekel se je polovici milijona evrov

Če bodo lastniki želeli prekiniti uporabo stadiona od leta 2040 naprej, bo občina dobila začasno posebno pravico do ponovnega odkupa objekta, brez upoštevanja vrednosti zemljišča.

Novi lastniki bodo sicer najverjetneje že prihodnje leto začeli širitev stadiona. Ta zdaj sprejme 42.558 gledalcev, po razširitvi pa jih bo 57.000.

Leipzig je v prejšnji sezoni osvojil naslov nemškega podprvaka, trenutno pa je po osmih krogih na tretjem mestu. Prav tako igra v Ligi prvakov, kjer je po treh krogih v skupini G drugi za Bešiktašem ter pred Portom in Monacom.

Zbor reprezentance, Kevin Kampl Prestop Šport Zgodovinsko: Kampl z vrha seznama izrinil Oblaka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.