Šport > Nogomet
2489 ogledov

Kar je Mourinho storil po porazu z Dinamom, odmeva po celem svetu

Jose Mourinho Profimedia
Mnogi ga ne marajo, mu očitajo, da je aroganten in prepotenten, toda Jose Mourinho je dokazal, da zna biti tudi pravi nogometni gospod.

Angleški mediji so v svojih člankih že zabeležili napredovanje Tottenhama v četrtfinale Evropske lige, saj niso verjeli, da se lahko Dinamo Zagreb po zaostanku 0:2 iz Londona še vrne v igro. Edini, ki je opozarjal, da nič še ni odločeno, je bil Jose Mourinho.

In še kako prav je imel. Po 120 minutah igre v Maksimiru je namreč molče, z rokami v žepih ter besnim pogledom zrl nekam v daljavo, medtem ko so zagrebški Modri slavili enega največjih uspehov v zgodovini kluba.

Mislav Oršić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dinamo je namreč uspel nadoknaditi zaostanek s prve tekme ter v podaljških po izjemni predstavi trikratnega strelca Mislava Oršića izločiti londonskega velikana.

Toda naj bo še tako ekscentričen ter samosvoj, Mourinho je po obračunu tokrat pokazal vso svojo veličino. Kljub enemu najhujših porazov v karieri, medtem ko mu grozi celo odpoved, je znal čestitati nasprotniku, ki si je povsem zasluženo priboril napredovanje.

Kljub bolečemu porazu je Mourinho premogel dovolj moči, da je vstopil v slačilnico Modrih, kjer je zaploskal in čestital zagrebškim junakom.

Večina Dinamovih nogometašev je še širnemu svetu precej neznana, prav tako imajo Zagrebčani v svoji postavi obilico mladih nogometašev. Le predstavljamo si lahko, koliko jim je pomenilo, da jim je v slačilnico vkorakal eden največjih trenerjev na svetu ter jim osebno čestital za herojsko predstavo.

Resnično veličastna poteza človeka, ki si z razlogom lasti naziv "The Special One".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.