Šport > Nogomet
2102 ogledov

Šok: Katalonec obrnil hrbet Piquéju

pique busquets Epa
Napeta politična situacija v Španiji bi lahko botrovala koncu reprezentančne kariere Gerarda Piquéja, opozarja Katalonec v dresu Barcelone.

Iberski polotok še naprej pretresajo popotresni sunki po referendumu za neodvisnost Katalonije, ki ga je zaznamovalo nasilje španskih oblasti oziroma policije.

gerard pique Pretresljivo Šport Zvezdnik Barçe v solzah o najhujši izkušnji življenja

Med najbolj gorečimi zagovorniki katalonske neodvisnosti je dolgoletni branilec Barcelone Gerard Piqué, ki se je z javnim izražanjem političnega stališča zameril španski javnosti. Tega se boji tudi Katalonec Sergio Busquets, ki ne ve, kakšna je prihodnost njegovega rojaka.

sergio busquets gerard pique | Avtor: Epa Epa
"Težko bo razrešiti situacijo glede Piquéja," je na zboru reprezentance, ki jo čakajo odločilne tekme za nastop na SP 2018, dejal obrambni vezist katalonskega ponosa.

"Glede na vse, kar se dogaja, je to najtežje obdobje moje reprezentančne kariere. Glede Piquéja nismo imeli posebnega sestanka. Ne vem, če sta se s Sergiom Ramosom pogovarjala. Tu ne gre za običajno situacijo," je dejal Katalonec.

Piqué je s podporo katalonski neodvisnosti postal 'persona non grata' v marsikaterem predelu Španije. Nogometašu, ki je bil tarča žvižgov na zadnjem treningu reprezentance, so v bran stopili številni profesionalni kolegi, med njimi tudi zvezdnik Real Madrida Sergio Ramos.

Gerard Pique španska nogometna reprezentanca Španija trening Sovražnik št. 1 Šport Žalili Piquéja, Španci prekinili trening

Busquets si s Piquéjem deli pripadnost Kataloniji, vendar meni, da politika nima mesta v reprezentančnem nogometu. "Politiko je treba odstraniti. Tukaj smo zato, da igramo nogomet. Osredotočen sem na igro, dobro bi bilo, če bi bili ostali tudi. Govorim za sebe, ljudje so si različni," je povedal 29-letnik in dodal, da družbena omrežja niso najboljši kanal za izražanje politične pripadnosti.

"Če bi bilo po moje, bi Twitter izbrisal. Vse javno osebe, ki imajo vpliv in se znajdejo sredi nečesa takšnega, bi morale uporabiti zdrav razum," je pisanje reprezentančnega in klubskega soigralca obsodil Busquets.

Gerard Pique španska nogometna reprezentanca Španija trening | Avtor: epa epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice