Šport > Nogomet
9262 ogledov

Katančev odstop povzročil velik preplah na Hrvaškem

Matjaž Kek Kek je Rijeki pomagal do prvega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba.
Napovedano slovo selektorja slovenske nogometne reprezentance je povzročilo preplah pri naših južnih sosedih.

Srečko Katanec, selektor slovenske nogometne reprezentance, katero je vodil v letih 1998 do 2002 in 2013 do 2017, je po porazu na londonskem Wembleyju proti Angliji napovedal umik s položaja. 

"V nedeljo je moja zadnja tekma," je dejal Katanec, potem ko je Harry Kane v 94. minuti končal vse slovenske upe za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2018.

srečko katanec selektor slovenija anglija Katanec Šport Katanec: "V nedeljo bo moja zadnja tekma"

Ugibanja o tem, kdo bo na selektorskem stolčku nasledil Katanca, so v polnem teku. Marsikdo bi si na čelu reprezentance želel videti nekdanjega selektorja Matjaža Keka, ki je reprezentanco vodil na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki.

Mariborčan od leta 2013 piše uspešno zgodbo pri Rijeki, katero je lani popeljal do zgodovinskega naslova hrvšakega prvaka.

Na Hrvaškem se zavedajo, da Kek med slovenskimi ljubitelji nogometna uživa visok ugled, zato je v medijskem prostoru že zavladala pravcata panika, da se 56-letni strokovnjak vrača v domovino.

Kek o možnost, da bi nasledil Katanca, ne želi govoriti, precej zgovornejši so hrvaški predstavniki sedme sile. "Potres v Sloveniji trese tudi Rujevico. Rijeka ostaja brez trenerja: Katanec odstopil, novi selektor Slovenije je Kek?" piše hrvaški spletni portal 100posto.hr. 

"Velik šok na Rujevici: Rijeka bi lahko hitro ostala brez trenerja," so zapisali pri Juranji.hr. "Matjaž Kek med favoriti za prevzem slovenske reprezentance," navaja Dnevnik.hr. "Zapušča Rijeko? Kek prvi favorit za klop Slovenije," poudarja Večernji.hr. Še bolj neposredni so bili novinarji portala Tportal.hr: "Šokantna vest pretresla Rujevico: to bi bil najhujši scenarij!"

Srečko Katanec Wembley Pogovori Šport NZS že našla Katančevega naslednika?

O možnosti Kekov vrnitve je spregovoril tudi predsednik NZS Radenko Mijatović. Kot je pojasnil, bi Kek lahko prevzel vodenje reprezentance, vendar se o tej temi ne namerava pogovarjati, dokler ne bo odigrana zadnja tekma s Škotsko.

Trener Rijeke ob vsem tem - za zdaj - modro molči.

Alternativna možnost

Krepijo se pozivi, da bi morala slovenska nogometna reprezrentanca slediti zgledu košarkarjev, rokometašev in odbojkarjev ter na selektorski stolček posaditi tujega strokovnjaka.

Slovenija je pod vodstvom Igorja Kokoškova (Srb) osvojila zlato na EuroBasetku 2017. Veselin Vujović (Črnogorec) je rokometaše vodil do bronaste kolajne na SP 2017, Andrea Giani (Italijan) pa se je z odbojkarji veselil srebra na EP 2015.

Komentarjev 2
  • 1111 14:30 07.oktober 2017.

    Ni Katanec toliko kriv, koliko je gnoja na NZS, ne more sestavit ekipe, ker mu golazen iz NZS daje prednostno listo igralcev...in še nekaj, mularijo, ki igra v reprezentanci, skloftat in naučit reda! Mulci nimajo niti malo spoštovanja in navad ...prikaži več dela, igranja...tako ne more noben selektor delat, pa naj bo ne vem kako dober!!! Na zadnji tekmi je Srečko pokazal, da zna, da lahko, očitno ne more...NZS ima svoje načrte...

  • Avatar Džoser
    Džoser 12:07 07.oktober 2017.

    Kek ne bodi neumen.Pusti naj vse znalci sami nekaj naredijo,ko si bil selektor so pljuvali po tebi in ti očitali nestrokovnost.Naj sedaj pokažejo kaj znajo .Kje sedaj veliki gobcač Zahovič? Naj prevzame in se izkaže, da se bo lahko hvalil. ...prikaži več Se boji,da sam sebi zapre go..c. Konec bedastega Slovenskega nogometa je neizbežen.Maribor šampion!

Sorodne novice