Šport > Nogomet
1180 ogledov

Katarski klub se je odločil glede Xavija in Barcelone

Xavi Hernández Al-Sadd Epa
Pri Al-Saddu so sprejeli odločitev.

Xavi Hernandez je novi trener Barcelone. Vest so potrdili pri njegovem dosedanjem klubu Al-Saddu. "Uprava se je dogovorila za Xavijev prestop v Barcelono, ki je plačala v pogodbi zapisano odškodnino. Dogovorjeno je tudi prihodnje sodelovanje, Xaviju, ki je pomemben del zgodovine Al-Saada, pa želimo veliko uspeha. Obvestil nas je, da želi oditi v Barcelono, ki se je znašla v krizi. Razumeli smo ga, nismo mu želeli povzročati težav. On in njegova družina bosta vedno dobrodošla v Dohi," je na twitterju zapisal športni direktor katarskega kluba Turki Al-Ali.

Španski mediji so v zadnjih dneh sicer že pisali o višini odškodnine, ki jo bo prejel Al-Sadd, znašala naj bi pet milijonov evrov.

Xavi je na klop katarskega kluba sedel leta 2019. V minuli sezoni je osvojil naslov prvaka, to mu je uspelo brez ligaškega poraza, v novi sezoni pa so njegovi izbranci na sedmih tekmah zabeležili prav toliko zmag, razmerje med doseženimi in prejetimi zadetki pa je na teh dvobojih znašalo 29:10.

Za Barcelono je igral od leta 1997 do 2015, nato je po številnih osvojenih lovorikah sledila selitev k Al-Saddu, kjer je svojo igralsko kariero podaljšal za štiri leta, takoj zatem pa je presedlal v trenerske vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.