Šport > Nogomet
35 ogledov

Katastrofa Olimpije proti Primorju

Olimpija (na fotografiji Davor Škerjanc) še vedno čaka na prvo zmago v novi sezo Žurnal24 main
Nogometna zgodba Olimpije Ljubljane je dosegla še globlje dno. Zadnjeuvrščeno Primorje je zeleno-bele v Domžalah ponižalo s kar 5:1 in jih zabilo na dno lestvice. Maribor premagal Koper (1:0).

Ko je sodnik tekme med Primorjem in Olimpijo Ljubljano v Domžalah odpiskal konec prvega polčasa, bi zeleno-beli morali podpisati predajo in oditi domov. Čimprej. Tega seveda niso storili in Ajdovci so jim do konca nasuli pet zadetkov in prizadejali enega najhujših porazov v mladi zgodovini novega kluba. Zmaji so v novo sezono krenili z velikimi načrti in pred kratkim dobili tudi nov stadion. Vse zaman, saj še vedno čakajo na prvo zmago in so trenutno prikovani na dno lestvice.

Črno-rdeči iz Ajdovščine so se tako zmagovito poslovili od domžalskega športnega parka, saj bodo od naslednjega kola naprej spet lahko igrali na prenovljenem domačem stadionu. Simon Živec je zabil edini gol v prvem polčasu, nato pa je za Olimpijo začelo "deževati". Alen Čoralič in Darko Kremenovič sta poskrbela za visokih 3:0, nekaj upanja pa je gostom vlil zadetek Enesa Rujovića. Za zmaje se je kljub vsemu končalo tragično - zadetek Jake Ibheisheha je uničil moralo v zeleno-belem taboru in izključena sta bila Miroslav Cvijanović in debitant Milan Andjelković. Gol Saše Aleksandra Živca nekaj minut pred koncem tekme je bil le še sol na rane ...

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Berić spet zabija kot nekoč
Huda poškodba je Roberta Berića za več mesecev oddaljjila od nogometnih zelenic. Tudi po prestopu v Maribor je še ne povsem pripravljen igral bore malo, toda zdaj se zdi, da je to spet tisti stari "Bera", ki je tako navduševal v eni izmed sezon pri Interblocku. Vijoličasti so proti Luki Koper v Novi Gorici prvič igrali brez trojice nogometašev, ki so med tednom zapustili klub, a vseeno vknjižili novo zmago in četudi s tekmo manj skočili na vrh lestvice. Odločilni zadetek je sredi drugega polčasa kot že rečeno zabil Berić.

Zadnja tekma Rajka Repa pred selitvijo v Maribor se ni iztekla po željah domačih navijačev. V deževnem Celju so zbrani na Areni Petrol videli šest zadetkov. Prvega je že po šestih minutah igre zabil mladi Rok Štraus, ki je brezhibno izvedel strel z bele točke. Grofje so pritiskali in iskali drugi ali celo tretji zadetek, a le-ta ni prišel. Zato se je po pol ure igre prebudila Nafta in do konca polčasa povsem spreobrnila izid. Najprej je zadel stari mojster Jože Benko, tik pred polčasom pa je zmedo v domačem kazenskem prostoru izkoristil Ivan Filipović.

Na razmočenem igrišču se je tudi v drugem polčasu nadaljevala odprta igra s kar nekaj priložnostmi, po eni takih pa je mirno reagiral Roman Bezjak in poravnal izid. Vsi so obstali, ko je sam proti vratarju stekel Vedran Vinko misleč, da je v prepovedanem položaju. Temu ni bilo tako in Nafta je Celju na domačem igrišču vzela vse tri točke, še pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je končnih 4:2 postavil Miha Kokol. Grofje so tekmo končali tudi brez izključenega Sebastjana Gobca.

Slovenska liga, 7. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 16 točk (-1)

2. Domžale 16  
3. Nafta 15
4. Koper 10
5. Gorica 8
6. Rudar 8
7. Triglav 8
8. Celje 6
9. Primorje 5
10. Olimpija 2 (-1)

CM Celje : Nafta Lendava 2:4 (1:2)
Štraus (6/11-m), Bezjak (54); Benko (33), Filipovič (45), Vinko (81), Kokol (90)
RK: Gobec (82/Celje)

Domžale : HiT Gorica 1:0 (1:0)
Pekič (41)

Primorje : Olimpija Ljubljana 5:1 (1:0)
S. Živec (14), Čoralič (59), Kremenovič (70), Ihbeisheh (78), S. A. Živec (86); Rujović (72)
RK: Cvijanović (81), Andjelković (84/oba Olimpija)

Triglav Gorenjska : Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Jelar (70)

Luka Koper : Maribor 0:1 (0:0)
Berić (68)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.