Šport > Nogomet
32 ogledov

Kavčič izbral dvajseterico za Porugalsko

Tomaž Kavčič bo svoje varovance povedel v boj za obstanek. SPS
Mlada slovenska reprezentanca na čelu s selektorjem Tomažem Kavčičem pričenja nov cikel in medtem, ko bodo v četrtek izvedeli imena nasprotnikov v novih kvalifikacijah, bodo v glavah reprezentantov najprej Portugalci. Selektor Kavčič je danes namreč objavil seznam dvajsetih igralcev, ki bodo odpotovali v Rio Maior.

Medtem ko Slovenija že nestrpno pričakuje četrtkov žreb se selekor Tomaž Kavčič veseli predvsem tekme s Portugalci“To je prva tekma mlade reprezentance v začetku novega cikla. Naši igralci sicer še niso v tekmovalnem pogonu, saj so se priprave šele dobro začele. Portugalci medtem normalno igrajo prvenstvo, ampak nič hudega. Želimo delati korake naprej in to lahko počneš le, če igraš z dobrimi nasprotniki,”razmišlja selekor, ki je Slovenijo z uspešnimi nastopi v prejšnjih kvalifikacijah pred žrebom za nove kvalifikacije popeljal iz bobna D v boben C.

Prvi izbor nove reprezentance šteje 20 reprezentantov, na njem pa tokrat manjka nekaj igralcev. “Na seznamu ni igralcev Maribora, tistih, ki gredo s klubom na priprave v Turčijo. Izjema je Matic Črnic, ki ne potuje s klubom. Seveda ta kader sicer ni zaključen, izbrali smo za prvo tekmo. Imamo še precej zanimivih igralcev, ki bodo dobili priložnost tudi preko regijskega pokala. Prva priložnost bo že proti Italiji. Z novim ciklom smo šele začeli, zato bodo še spremembe v prihodnjih izborih. Imamo širši seznam, imamo tudi regijski pokal, preko katerega bodo igralci lahko opozorili nase. Vsi, ki si bodo to zaslužili, bodo dobili priložnost,” je zaključil Kavčič.

Tokrat na Portugalsko ne bodo potovali poškodovani Haris Vučkič, Elvis BratanovičŽiga Kous, ki bi bili v reprezentanci, ter prej omenjena igralca Maribora, Dejan Trajkovski in Alen Ploj

Seznam selektorja Kavčiča:

VRATARJA
Jan Oblak (Rio Ave, Portugalska), Ažbe Jug (Bordeaux, Francija)

OBRAMBNI IGRALCI
Matej Palčič (Koper), Nemanja Mitrović (Olimpija), Luka Kranjc (Genoa, Italija), Miha Blažič (Koper), Marko Roškar (Triglav), Denis Pergar (Koper), Erik Janža (Mura 05)

ZVEZNI IGRALCI
Blaž Vrhovec (Celje), Urban Žibret (Koper), Matic Črnic (Maribor), Nejc Praprotnik (Gorica), Marko Kovjenič (Domžale), Anej Jelenič (Padova, Italija), Denis Klinar (Rudar Velenje)

NAPADALCI
Filip Valenčič (Olimpija), Andraž Šporar (Olimpija), Matej Pučko (Koper), Matej Poplatnik (Triglav)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.