Šport > Nogomet
406 ogledov

Kazen za zvezdnika: Pol leta zapora, a ...

Diego Costa Profimedia
Še en zvezdnik, ki je pozabil na davke.

Nogometaš španskega Atletica iz Madrida Diego Costa bo moral zaradi davčne utaje skupaj plačati 579.000 evrov kazni. Španski reprezentant, sicer rojen v Braziliji, je priznal utajo več kot milijona evrov. Utajeni denar pa je državi vrnil že lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Costa je bil sicer obsojen tudi na šestmesečno zaporno kazen, a se je temu izognil s plačilom dodatnih 36.000 evrov kazni ob naloženi globi zaradi utaje davkov v višini 543.000 evrov.

Španski reprezentant je bil obtožen utaje davkov, potem ko v letu 2014 ni prikazal dodatka ob podpisu pogodbe v višini 5,15 milijonov evrov, ki ga je prejel ob prestopu v londonski Chelsea. Prikazal pa ni niti plačila več kot milijon evrov ob uveljavljanju pravic, ki izhajajo iz celostne podobe nogometaša.

Španski davčni uradi so v zadnjih letih preganjali številne nogometne zvezdnike, med drugimi tudi dobitnike zlatih žog Luko Modrića, Cristiana Ronalda in Lionela Messija, ki so bili prav tako obsojeni davčne utaje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.