Šport > Nogomet
23 ogledov

"Kek je svoje pokazal proti Estoniji"

Branko Oblak Benjamin Kovač
Pred zadnjo tekmo kvalifikacij proti Srbiji smo zavrteli številko nekdanjega selektorja Branka Oblaka. Legenda slovenskega nogometa pričakuje predvsem težko tekmo za oba selektorja.

"Tekma bo težka za enega in drugega selektorja. Torej, če Srbi ne gredo naprej, ne vem, kaj se bo tam zgodilo. Mi pa že tako ne gremo naprej, in če ne zmagamo, nam spet nič ne pomeni. Verjetno bo težko za oba selektorja. Mislim pa, da so Srbi po kvaliteti boljši," je sprva dejal Branko Oblak in nadaljeval: "Nam je zmanjkala tista moč, želja. Cela Slovenija mora biti za, takrat so vsi 'napaljeni' in potem gredo. Če pa se začne govoriti, kaj in kje so težave, potem padajo tudi igralci. Če je dober motiv in dobro vzdušje, potrebujemo še dobrega sodnika, dobrega vratarja in enega 'srečkota', ki bo v napadu dal gol. To je vsa naša taktika."

Dejstvo je, da bodo Srbi v Ljudskem vrtu pod veliko večjim pritiskom kot izbranci Matjaža Keka. "Srbi bodo igrali v krču. Oni nas morajo premagati in normalno, da se bomo mi zaprli in igrali na 'kontre'," meni Oblak in dodaja: "Zagotovo bo njim težje kakor nam."

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov se je spomnil še bolečega poraza proti Estoniji: "Če bomo mi napadali, smo tanki. Za nas je bolje, da ne napadamo. Potem nas pa Estonija premaga." Pred časom je Oblak že kritiziral delo selektorja Keka. Ko smo ga povprašali, ali naj Kek odide, pa smo dobili naslednji odgovor: "Nič ne vem. On je svoje pokazal proti Estoniji in mislim, da je to tekmo izgubil on, ne pa igralci."

Oblaka smo povprašali tudi o sporu med navijači in Nogometno zvezo Slovenije. "O tem ne vem nič," je bil kratek nekdanji selektor Slovenije.

Komentarjev 1
  • smito23 15:30 11.oktober 2011.

    pa ta oblak pa res nima pojma od pojma - to se je videlo ob totalno zafuranem vodenju reprezentance(še zdaj mi ni jasno, kdo mu je zaupal vodenje reprezentance - če lahko oblak, lahko vsak), da o bedastih, nezrelih predvsem ...prikaži večem pa nestrokovnih komentarjih v ligi prvakov ne govorimo.Matjaž Kek je za oblaka doktor. gospod doktor! primarij!res, malo ljudi poznam, ki bi bili taki šarlatani v nogometu, kot je oblak..Kek je strokovnjak in je svojo kvaliteto pokazal z vodenjem neuigrane mlade reprezentance - Kek je videl svetovno prvenstvo v živo - oblak že do televizije očitno vidi malo slabše.slabi rezultati so posledica večih faktorjev, med drugim neaktivnost igralcev v matičnih klubih (ob začetku te reprezentance je bilo ravno obratno), nekaj je bilo tudi notranjih razprtij in zagotovo je morda tudi Kek sprejel kakšno zmotno odločitev, kdo jo pa ne? ampak, da bi o njegovem delu sodil nogometni šarlatan oblak? nak, to je pa bedarija dneva!