Šport > Nogomet
44 ogledov

Ko si v lase skočita Zidane in Enrique

luis enrique zinedine zidane Youtube
Zinedine Zidane bo s prevzemom Real Madrida obnovil rivalstvo z Luisom Enriquejem, s katerim se dobro poznata iz časov, ko sta branila barve večnih rivalov.

Real Madrid je po šestih mesecih odslovil Rafaela Beníteza in na trenerski stolček posadil klubsko legendo Zinedina Zidana, ki je od leta 2001 do 2006 branil barve kraljevega kluba, od leta 2010 pa je bil del strokovnega štaba.

V vlogi nogometnega strokovnjaka se je kalil kot pomočnik Carla Ancelottija, junija 2014 pa je prevzel vodenje Realove rezervne ekipe.

Naslednji ligaški El Clásico bo na sporedu 3. aprila, takrat pa se bosta v trenerskih vlogah prvič pomerila Zidane in trener Barcelone Luis Enrique.

Nekdanja nogometaša sta stara znanca, ne nazadnje sta se pred 13 leti zapletla v fizični konflikt na derbiju velikanov španske La Lige.

Potem ko je Florentio Pérez na izredni tiskovni konferenci oznanil trenersko rošado, je pred novinarje stopil še Zidane. ''Najprej bi se želel zahvaliti klubu in predsedniku, da so mi dali to priložnost. To je najboljši klub na svetu, ki ima najboljše navijače. Narediti moramo vse, kar je v naši moči, da v letošnji sezoni nekaj osvojimo. Mislim, da se bo vse lepo izšlo. Pomembno je, da takoj začnemo z delom. Navdušen sem bolj kot takrat, ko sem podpisal kot igralec. V delo bom vložil dušo in srce,'' je povedal 43-letnik, ki bo prvi trening v Valdebebasu opravil že danes.

Po komaj šestih mesecih se je od Reala poslovil Benítez, ki v slačilnici ni užival podpore nogometašev. Družabna omrežja so ga novemu izzivu naproti pospremila s številnimi šaljivimi objavami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.