Šport > Nogomet
668 ogledov

Konec dolgega obdobja pri angleškem velikanu

Arsene Wenger EPA
Pri angleškem velikanu se bo marsikaj spremenilo.

"Po temeljitem razmisleku in pogovorih s klubom, sem prišel do zaključka, da je po koncu te sezone pravi čas za moj umik s položaja trenerja. V čast mi je, da sem lahko toliko let služil temu klubu," je sporočil dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger. Ta je topničarje vodil skoraj 22 let.

"Klub sem vodil z vso predanostjo in integriteto, ki jo premorem. Rad bi se zahvalil strokovnemu štabu, igralcem, direktorjem in navijačem, ki delajo ta klub zelo velik. Navijače naprošam, da podprejo klub in s tem omogočijo dober zaključek sezone. Še naprej sledite vrednotam kluba. Moja ljubezen in podpora klubu bo večna," je še dejal Francoz, ki je v tej sezoni Arsenal popeljal do polfinala Evropske lige, kjer se bodo Londončani pomerili z madridskim Atleticom.

Wenger je na čelo Arsenala prišel septembra 1996, ko je na Otoku zanj vedelo le malo ljudi, že v svoji prvi celotni sezoni pa je topničarje popeljal do dvojne krone. V klub je prinesel revolucionarne spremembe, kmalu pa so njegove priprave na tekme, skrb za prehrano in skavtiranje manj znanih igralcev začeli kopirati tudi v preostalih angleških klubih. Arsenal je hitro zaslovel po atraktivni igri in si pridobil številne privržence po vsem svetu.

Leta 2002 je sledila še ena dvojna krona, nato pa je prišla sezona 2003/04, ko je Arsenal domače prvenstvo končal brez enega samega poraza. Leta 2006 je svojo ekipo popeljal v finale lige prvakov, kjer pa je bila premočna Barcelona. 

Gradnja novega stadiona je v naslednjih letih precej načela nakupno moč sicer najtrofejnešega kluba iz angleške prestolnice, ob vse večjih finančnih vložkih Chelseaja in kasneje Manchester Cityja ter ob vselej močnem Manchester Unitedu pa Arsenal ni več osvajal Premier League. V zadnjih petih letih so topničaji sicer kar trikrat osvojili FA pokal in so s 13 naslovi najuspešnejši klub v tem pokalu, Wenger pa s sedmimi lovorikami najboljši trener v najstarejšem nogometnem tekmovanju na svetu.

Zaradi nezmožnosti za boj za prva mesta v domačem prvenstvu, Arsenal je minulo sezono prvič po Wengerjevem prvzemu končal zunaj prve četverice in ostal tudi brez lige prvakov, je precej navijačev zahtevalo Francozov odstop. Ta se je zdaj zgodil.

"Res gre za konec neke ere," so Wengerjevo potezo komentirali pri Guardianu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice