Šport > Nogomet
16 ogledov

Konec prerekanja: finale na Bernabéuu

Real Madrid Atletico Madrid pokal finale Španija Copa del Rey Facebook
Finale španskega pokala, v katerem se bosta 17. maja pomerila mestna tekmeca Atlético in Real Madrid, bo gostil Realov stadion Santiago Bernabéu, je v petek odločila Španska nogometna zveza (RFEF). Čeprav gre za stadion belega baleta, bodo navijači obeh ekip dobili enako število vstopnic (35.000).

Predstavniki Real Madrida in Atlético Madrida so se po petkovem sestanku z odgovornimi pri Španski nogometni zvezi (RFEF) v bazi Las Rozas strinjali, da je Santiago Bernabéu zaradi večje kapacitete (55 proti 80 tisoč) primernejši objekt za veliki finale od Vicenteja Calderóna.

Tako sta obe strani po nekaj prerekanja, Real je celo zahteval, da bi finale igrali na Barceloninem Camp Nouu, le dosegli dogovor, čeprav si je predsednik Atlética Enrique Cerezo zaželel, da bi bil finale tokrat na sporedu na njihovem stadionu. Nazadnje, ko sta se v finalu pokala pomerila Atlético in Real, so tekmo namreč prav tako igrali na Bernabéuu.

"Logično je, da se finale odigra v Madridu, toda na stadionu, ki lahko sprejme največ navijačev," je v imenu RFEF povedal generalni sekretar Jorge Pérez. Zaradi Evrovizije, ki jo bo državna televizija TVE prenašala 18. maja, so morali tekmo prestaviti na 17. maj ob 21.30.

"Jasno, da Bernabéu sprejme več gledalcev, zato smo sprejeli, da bomo finale igrali tam, da bi lahko kar največje število naših privržencev v živo uživalo v finalu in podpiralo ekipo s tribun," je sporočil Atléticov predsednik Cerezo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.